PREKRASNO

Mercedes 300 SLR Gullwing izrađen od metalnog otpada

21.09.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Čak i ako raspolažete milijardama, jedan od kultnih klasičnih automobila - Mercedes 300 SLR - nikad neće biti vaš. Nijemci su izradili samo dva primjerka i oba su zaključana iza vrata njihova muzeja u Stuttgartu

Ipak, zahvaljujući trojici njemačkih umjetnika, Arminu Ciesielskom, Peteru Brakelu i Walteru Willeru, Uhlenhaut Coupe može biti vaš za svega 95.000 američkih dolara. Pola milijuna kuna prema današnjem tečaju baš se i ne može nazvati sićom, no sigurno nije previše novca za nešto tako ekskluzivno poput trkaćeg Gullwinga.

Kvaka leži u mobilnosti automobila, odnosno nedostatku iste. Vidite, ovaj 300 SLR neće tako skoro dosprintati do stotke, dijelom i stoga što teži nekoliko tona, a najviše zbog toga što nije sastavljen od pokretnih dijelova.

U cijelosti izrađen od metalnog otpada, jedna od zvijezda ovogodišnjeg frankfurtskog autosalona jasan je pokazatelj što trojac umjetnika poznatih kao 'čelični divovi' može postići za sedam mjeseci. Najbolja stvar? Nijemci ih obećavaju izgraditi koliko god bude potrebno, a budući da većini bogataša ovakvi kolekcionarski primjerci ionako skupljaju prašinu u privatnim muzejima, ne sumnjamo da će 300 SLR naći ciljanu klijentelu.