SYNLAB HRVATSKA

Međunarodni dan celijaklije u synlabu

18.05.2015 u 15:52

Bionic
Reading

Ovaj vikend 16.svibnja, 2015 u subotu, u poliklinici Synlab Hrvatska, Petrovaradinska 1, održan je lifestyle event pod nazivom GLUTEN-FREE IS FOR ME! U suradnji sa NutriKlinikom i magistrom Nenadom Bratkovićem

Tom prigodom obilježen je Međunarodni dan celijakije, pa su mnogobrojni posjetitelji mogli saznati više o simptomima celijakije, informirati se o dijagnostici i terapiji celijakije kod djece, dijetoterapiji drugih bolesti bezglutenskom prehranom kao što su poremećaji rada štitnjače, dogovoriti besplatno savjetovanje sa nutricionistom, upoznati proizvođače i distributere bezglutenskih proizvoda, te naučiti kako se pripremaju ukusni obroci s bezglutenskim namirnicama koje su mogli odmah i degustirati.

'U Synlabu uvijek nastojimo podržati i razvijati projekte poput ovog, podizati svijest o problemima vezanim za zdravlje i pružiti podršku pacijentima , te skrenuti pozornost na prevenciju gdje je ona moguća. Pacijent i njegove potrebe su nam uvijek u centru pružanja usluge kao i briga o pacijentu. Zato nastojimo uvijek okupiti vrhunske stručnjake specijaliste s kojima surađujemo kako bi našim pacijentima na jednom mjestu ponudili cjelovito rješenje kroz holistički pristup .' rekla nam je Martina Stergar , Voditeljica Odjela marketinga i prodaje , Synlab Hrvatska.

U stručnom timu ovog događanja bili su dr.med Diana Puževski, spec.pedijatar i DZ Trešnjevka, dr.med Ante Škaro, spec.orl, kirurg glave i vrata, ravnatelj Poliklinike Štitnjača – Leptir Grupa, mag. nutricionizma i sveučilišni mag. Fitofarmacije i dijetoterapije, Nenad Bratković iz NutriKlinike i mag. Darko Ilić, spec.med.biok., voditelj podružnice Synlab Hrvatska, Petrovaradinska 1.

Stručnu podršku dao je i akademik kulinarstva Branko Ognjenović, nositelj prestižne titule World Master Chef sa svojim timom kulinarskog studia 'Majstor Kuhar'.

Sponzori koji su podržali događanje su PIK Vrbovec, Schar i Garden, te generalni medijski pokrovitelj Večernji list i Ordinacija.hr.