(SRCE)SLAMAJUĆA VIJEST

Mark Darcy umire u novom romanu o Bridget Jones

30.09.2013 u 09:31

Bionic
Reading

Poglavlje novog romana Helen Fielding 'Mad About The Boy' otkriva da je Mark Darcy mrtav te da je Bridget Jones ostala udovica s dvoje djece

Mark Darcy je mrtav? Neeee! Recite da nije. Marc, divan i angažiran odvjetnik nježna srca, junak romana 'Bridget Jones' i holivudskih filmova koji su uslijedili?!


Bio je pravi princ na bijelom konju, odani partner koji spašava Bridget od bezbrojnih ogrebotina i krivih muškaraca, ali najviše od same sebe.

Ne može on biti mrtav!? Bojimo se da je ipak tako. U novom romanu o Bridget autorica Helen Fielding ubija svog junaka.


Nakon što je Darcy na kraju posljednje knjige zaprosi doznajemo da se par vjenčao i da imaju dvoje djece. Zatim se događa tragedija. Odlomci objavljeni u The Sunday Timesu otkrivaju da roman 'Mad About The Boy' počinje pet godina nakon što je Darcy umro. Upoznajemo Bridget kao 51-godišnju udovicu ('35, ako netko pita'), majku male Mabel i Billyja.

Začudo, čini se da je naša junakinja prebrodila smrt svog supruga, ali samo na površini. Nova Bridget je zgodna seksi mama koja upada u vezu s 29-godišnjim toyboyem Roxsterom. Nova je Bridget također opsjednuta društvenim medijima te broji sljedbenike na Twitteru, a ne više samo kalorije.

No nakon što je u subotu otkriveno da je Mark Darcy umro internet je eksplodirao od bijesnih komentara čitateljica. 'Uništena sam. Zašto, Helen Fielding? Zašto???', napisala je jedna obožavateljica Bridget Jones.

Ovo je samo jedna od reakcija na vijest koju su prenijele i britanske informativne emisije i novine.

Čitatelji neće saznati uzrok Darcyjeve smrti u romanu koji će biti objavljen idućeg mjeseca, piše MailOnline.