ZDRAVLJE I PREHRANA

Manekenka kaže kako mršavost ne donosi sreću

12.09.2017 u 17:13

Bionic
Reading

Carol Alt bivša je manekenka koja je slavu postigla početkom osamdesetih, a danas joj je drago vidjeti kako modna industrija polako počinje prihvaćati različitost

Manekenka Carol Alt prije više od 30 godina bila je u kupaćem kostimu na naslovnici časopisa Sports Illustrated, no danas kaže kako je mršavost za nju bila prilično nesretan život.

'Kad sam ja još radila, djevojke su morale biti plave i imati plave oči. Stvari se napokon polako mijenjaju. Moja sestra je bila plus size manekenka, a danas bi mogla biti na naslovnici časopisa Sports Illustrated. I sama sam bila punašno dijete – nemate pojma koliko sam se trudila kako bih bila gdje jesam. Imala sam 75 kilograma na visinu od 167 centimetara. To je puno – 'zaftig', kako je moja mama govorila. Morala sam se mučiti za današnji izgled. Sva sreća da sam nastavila rasti', rekla je Carol Alt.

Carol Alt još prije mnogo godina odustala je od svoje 'poslovne' težine i okrenula se drugačijoj prehrani.

'Nije važno koliko Versacea imate u ormaru. Radije bih vozila 'bubu' i bila zdrava, nego vozila Bentley i bila bolesna. Trebali bismo jesti zdravo, a koliko god nakon toga težili bit će dobro za nas', smatra 56-godišnja Carol Alt koja je napisala knjigu o sirovoj prehrani.

Autor: YouTube