Humanitarni event Zaklade SOLIDARNA

Malo drugačija vinska radionica

11.04.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Što znači sloboda u intimnim odnosima? Kada smo slobodni otići, a kada smo slobodni ostati? Kako definiramo slobodu u sebi, i slobodu s drugima? Znamo li joj prepoznati vibraciju, okus, miris? Ako su vas pitanja zaintrigirala, a ljubiteljica ste ležernijih radionica i kvalitetnih vina - pridružite nam se na malo drugačijoj vinskoj radionici u organizaciji Zaklade SOLIDARNA.

Malo drugačija vinska radionica održat će se u nedjelju, 14. travnja u cafe baru Botaničar s početkom u 19 sati gdje vas očekuje interaktivna radionica o seksualnosti, vođeno kušanje tri vina Dvorca Belaj, zalogaji i dobra zabava uz LELO darove.

Kroz uživanje u vrhunskim vinima vinarije „Dvorac Belaj“ vodit će vas Lada Radin iz vinskog kolektiva „Čašne sestre“, a o temi slobode u partnerskim odnosima i seksualnosti govorit će doc.dr.sc. Tanja Jurin, profesorica psihologije i seksualna terapeutkinja. Ovaj super duo, kroz dosadašnje radionice otvorio je razne teme: od želje, užitka, dodira, granica, mašte, a u nedjelju s Ladom i Tanjom razgovaramo o slobodi i svim njenim aspektima, i naravno svim bojama i okusima vina.

“Na ovoj radionici pokušat ćemo uz razgovor o fantastičnim vinima vinarije Belaj, koja čine večeri otvorenih razgovora još otvorenijima, ući u pitanja slobode u osobnim, intimnim i seksualnim odnosima. Sve do sada održane radionice potvrđuju nam činjenicu da je zaista potrebno stvarati javni prostor za javni, iskreni, ali i stručni razgovor o seksu, o intimi, o odnosima, o temama koje nas sve muče. Puno je to lakše uz čašu dobrog, istarskog vina, pa ćemo tako nastaviti i ovaj put. Volimo vjerovat da ćemo ući u razne rukavce, zaviriti pod mnoge tepihe u opuštenoj i otvorenoj atmosferi“, poručuje Lada Radin iz vinskog kolektiva „Čašne sestre“.

Važno je istaknuti da je ova vinska radionica humanitarnog karaktera i sva sredstva bit će usmjerena za pomoć ženama i djeci koji su preživjeli nasilje, a javljaju se za pomoć Fondu za žene Zaklade SOLIDARNA. Fond pruža financijsku potporu za pokrivanje troškova najamnine, životnih troškova, odvjetničkih troškova, troškova psihoterapije, a u prošloj godini Fond za žene pomogao je 91 ženi sa 120 djece na putu prema životu bez nasilja. Više o radu Fonda pročitajte ovdje.

Kako se prijaviti na radionicu?

Radionica je namijenjena svima, ali je dostupno malo mjesta, stoga osigurajte svoje na vrijeme.

Prijavite se na mail karla.pudar@solidarna.hr i osigurajte svoje mjesto uplatom donacije od minimalno 50 Eura na namjenski račun humanitarne akcije Život ima cijenu IBAN: HR9024020061500138425.

Kotizaciju je moguće uplatiti i putem KEKS-a ili skeniranjem barkoda. U tom slučaju potvrdu o uplati pošaljite u mailu.