CAROLYN MURPHY

Legendarni supermodel 90-ih otkriva pet komada koje bi svaka žena trebala imati u ormaru

26.10.2021 u 14:22

Bionic
Reading

Poput brojnih kolegica s modnih pisti, američki supermodel Carolyn Murphy također se otisnula u dizajnerske vode, a rezultat navedenoga je stvaranje capsule kolekcije u suradnji s hit brendom Mother specijaliziranim za traper

Početak vrtoglavog uspjeha Carolyn Murphy definitivno je 1995. godina kada su je slavna Anna Wintour i Steven Meisel fotografirali za američki Vogue, a potpom dizajnerski brendovi Dolce Gabbana, Max Mara i Calvin Klein angažirali u svojim modnim kampanjama.

Rodom iz Floride, pripadnica je zlatne generacije supermodela iz 90-ih, a posljednjih godina ne krije svoju posvećenost okolišu i održivosti koju je postavila kao priroritet.

  • +8
Carolyn Murphy Izvor: Profimedia / Autor: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

U suradnji s brendom Mother, Murphy je predstavila capsule kolekciju stvorenu od potpuno recikliranih materijala, a uključuje 14 komada poput jakne patchwork stila, traperica i vezene muške košulje Americana estetike.

O modi i ekološkoj odgovornosti, Murphy je progovorila za pariško izdanje Voguea istaknuvši kako uvijek odabire kvalitetu iznad kvantitete po pitanju odijevanja za kojeg inspiraciju prvenstveno nalazi u ludim 70-ima.

Na pitanje što bi savjetovala svim onima koji žele graditi karijeru u modeling industriji, Murphy je izjavila kako je prvenstveno bitno obrazovanje te vizualiziranje svega onoga što u periodu od 5 do 10 godina žele postići u ulozi modela.

'Nikada se nemojte bojati komunicirati svoje potrebe i želje, ostanite vjerni sebi i usput se zabvljajte', riječi su legendarnog supermodela 90-ih koja je imala savjet i za sve one koji žele povesti veću brigu o okolišu i održivosti.

'Kupujte manje robe i birajte vintage komade. Svoj fokus usmjerite prema kvaliteti i uvijek donirajte ili izmjenjujte odjeću s prijateljima i obitelji', riječi su Murphy.

S dugogodišnjim stažom u modnoj industriji, Murphy je imala priliku učiti od vodećih imena u svijetu mode, a na pitanje kojih pet komada bi svaka žena trebala imati u ormaru, na prvom mjestu istaknula je vintage traperice, a ovako izgleda njezina finalan popis.

  • Vintage traperice
  • Bijela košulja
  • Lijepi sako
  • Haljina slip kroja
  • Par bezvremenskih gležnjača