NAGRADNJAČA

Lančana reakcija vas nagrađuje

15.10.2013 u 10:18

Bionic
Reading

Znanstveno natjecanje Lančana reakcija, pod pokroviteljstvom obrazovnog portala chemgeneration.com, poziva mlade na kreativno eksperimentiranje u šest zemalja srednje Europe, kako bi se približili prirodnim znanostima i prepoznali ulogu koju one igraju u našim svakodnevnim životima i održivom razvoju u našoj budućnosti. Od listopada ovo uzbudljivo natjecanje traje u Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Slovačkoj, a na proljeće je već održano u Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji.

U Hrvatskoj natjecanje organizira kompanija BASF, uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, Instituta Ruđer Bošković, Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskog kemijskog društva te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ekipe se prijavljuju na natjecanje slanjem video zapisa koji prikazuje kako njihov uređaj za Lančanu reakciju radi. Odluku o pobjedniku donijet će stručni žiri. Svaki član učeničke ekipe, profesor kemije i škola koju pohađa ekipa koja izgradi najbolji uređaj osvojit će vrijedne nagrade.

Cijeli svijet je lančana reakcija!

Što je to lančana reakcija i zašto je tako popularna u Americi? Otkuda potječu događanja vezana uz lančane reakcije koja angažiraju na tisuće učenika, produbljujući njihovo znanje o kemiji i fizici? Saželi smo sve što trebate znati o lančanoj reakciji

Obrazovna web stranica CHEMGENERATION.COM osnovana 2011. na temelju inicijative kompanije BASF, prikazuje povijest ove znanstvene discipline, rezultate i utjecaj na razvoj civilizacije na spektakularan i zabavan način. Glavni ciljevi web stranice su buđenje interesa mladih za znanost i predstavljanje uloge kemije u našem svijetu, uključujući i njezine važne zadatke koji se odnose na budućnost čovječanstva i održivi razvoj.

Tportal.hr i Chemgeneration poklanjaju svojim čitateljima 10 majica!

Majicu su osvojili:

Danica Zver
Anita Murar
Ljubica Kemenović
Slaven Bogdan
Martina Huzanić
Ivan Taritaš
Lana Martinković
Nikolina Buconjić
Mirjana Plećaš
Nikola Bibić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.