ususret ljetu

Kratke suknje i hlačice među najtraženijim su modnim komadima, a ovi modeli apsolutni su hit

21.05.2021 u 06:36

Bionic
Reading

Kratko, kraće, najkraće – tako nekako bi se mogao sažeti novi rastući modni trend. Naime, prema najnovijim podacima modne tražilice Lyst, najtraženiji modni predmeti su kratke suknje i hlačice

Sunce i toplo vrijeme u modne ormare tradicionalno unose haljine, nesumnjivo odjevni predmet broj jedan proljetne i ljetne sezone. Lagani i lepršavi materijali savršeni su kako za ležerne, tako i za formalnije prigode, a među najomiljenijima je cvjetni print.

Međutim kako datumi na kalendaru odmiču, brojni zaljubljenici u modu počinju se pripremati za ljeto. Kako pokazuju najnoviji podaci modne platforme Lyst, kratki krojevi su najbrže rastući ovosezonski trendovi.

Trendseterice najviše zanimanja pokazuju za kratke hlače i suknjice, pa je tako pretraživanje mini suknji poraslo za 29 posto, a kratkih hlača za 36 posto.

  • +9
Minimalističke haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M

Haljine su nesumnjivo hit ove sezone. Premda su omiljene midi haljine i dalje jako popularne među kupcima, posljednjih nekoliko tjedana potraga za kratkim i mini modelima raste bržim tempom, i to za 44 posto. Pretraživanja otkrivaju i koji će modeli i materijali biti u trendu.

Traper je modni trend koji ćete teško izbjeći ove sezone, a pretraživanje klasičnog modnog komada, traper mini suknje, poraslo je za 48 posto.

U korak je slijedi nabrana mini haljina s 45 posto. Idući predmet žudnje je plisirana kratka suknja, koja se traži 33 posto više, a pod modnim radarom su i pletene mini haljine, čije je pretraživanje poraslo za 21 posto.

  • +13
Proljetne haljine Izvor: Profimedia / Autor: PROMO