PREDMET ŽUDNJE

Kožne suknje dugo nisu izgledale ovako dobro, a ove jeseni nećete poželjeti nijednu drugu

10.09.2023 u 08:09

Bionic
Reading

Nije teško zaključiti da će kožne suknje, i općenito koža, u narednim mjesecima igrati vodeću ulogu na modnoj sceni. Dalo se to iščitati na prošlogodišnjim tjednima mode, ali i sada, kada jesenske kolekcije iz dana u dan pristižu na police trgovina

Što ako vam kažemo da je uskladiti kožnu suknju lakše nego što se čini? I dok jedne dame ovaj odjevni predmet koriste kao osnovu za kreiranje brojnih lookova, drugima su možda privlačne, no boje se stilskih grešaka. Sve što vam u tom slučaju treba je malo inspiracije da otključate svoju maštu, u čemu pomažu stajlinzi poznatih street style zvijezdi i slavnih dama.

Kožna suknja nipošto nije odjevni predmet koji je nedavno postao popularan. Yves Saint Laurent revolucionirao je visoku modu uvjerljivom, ali radikalnom kožom, toliko da je danas neprestano nalazimo u haute couture kolekcijama vodećih brendova u svijetu mode. Daleko od grunge ili punk konotacija, kožna suknja postala je dijelom profinjenih ansambala - kako u crnoj verziji, tako i u varijacijama u boji.

  • +8
Kožne suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Crna kožna minica

Ovo je klasik koji ide uz sve, nosiv je uz čizme do koljena ili sandale s remenčićima.

Mini suknja od obojene kože

Ako ste ljubiteljica kožnih suknji, ali vam je ormar pun crnih minica, brojni brendovi ove sezone donose ih u bojama koje će osmišljeni stajling nesumnjivo podići na novu razinu.

Crna kožna midi suknja

Jednim od najpopularnijih stilova sezone, zbog svoje svestranosti i praktičnosti, smatra se crna kožna midi suknja jer odgovara praktički svakoj prilici - kao i svakom stilu.

Midi suknja od kože boje karamele

Smeđa kožna suknja ove jesensko-zimske sezone trendi je prije svega u nijansi karamele za nošenje uz odgovarajući blejzer i svilenu košulju, poput Mary Leest, ili kao glavni protagonist looka s pamučnom košuljom, kao što je na ulicama Milana demonstrirala Emily Ratajkowski.

Šarena kožna suknja

Kada govorimo o kožnoj suknji, zasigurno nam je prva pomisao ona klasična crna, no modeli u boji sve su popularniji u svim svojim varijantama, što stajlingom savršeno dokazuje street style zvijezda Aimee Song kombinacijom midi suknje i blejzera od kože električnoplave boje.

Dugačka kožna suknja

Zadnje, ali ne i najmanje važne, duge su i senzualne suknje koje obavijaju siluetu. Nose se s crnim komadima, kao što predlaže street style zvijezda Chriselle Lim.