UTILITARISTIČKA RASKOŠ

Korak bliže luksuznim brendovima: Zara predstavila novu SRPLS kolekciju

11.04.2023 u 10:09

  • +20

Zara SRPLS SS23

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

S novom SRPLS kolekcijom za aktualnu sezonu Zara nastavlja napredovati prema sektoru luksuznog dizajna

Nova SRPLS kolekcija s potpisom španjolske Zare bliža je svijetu visoke mode no ikad. Osmišljena kao capsule kolekcija s naglaskom na funkcionalnim i sofisticiranim komadima za svakodnevni život, Zarina SRPLS kolekcija lansira se dva puta godišnje.

U svojim počecima kao unisex linija, SPRSL kolekcija bila je izrazito utilitarističko-sportska, pomalo i agresivna, no malo-pomalo omekšavala je, sve dok nije postala jedna od onih Zarinih linija po uzoru na one u režiji luksuznih brendova. Kvaliteta, boje, siluete, sve ukazuje na to da Zara polako i sigurno napreduje prema luksuznom modnom sektoru, a ova kolekcija to najbolje dokazuje.

Za sezonu proljeće/ljeto, SRPLS linija nastavlja naglašavati profinjenost stila i proizvodnje, kako bi ponovno potvrdila svoju misiju ponude utilitarne linije, s komadima koji su jednostavni za nošenje, ali uzdignuti razrađenim detaljima.

Udobnost, kako na dodir tako i na izgled, cilj je ove SRPLS sezone. Spuštena ramena, dekonstruirane haljine i krojevi, privlačno praktična obuća i dodaci zaokružuju izgled i funkcioniraju u mnoštvu konteksta.

Paleta boja djeluje neutralno i uključuje nijanse poput meke terakote, boje bjelokosti i sive - ali iznenađuje nijansama breskve i petrol plave.

Što se tiče tkanina, grubi poplin, mat tencel i mekana viskoza-svila stvaraju hipnotičku igru tekstura. Detalji kao što su D-prstenovi, epolete i kargo džepovi i dalje su prisutni kao podsjetnik na SRPLS-ovu utilitarističku filozofiju.

Prividna neutralnost svakog odjevnog predmeta suptilno je subvertirana kroz dizajn; plisirani dio suknje unutar preklopne haljine ili asimetrija u ogrtaču-haljini, oba su primjeri dobro promišljenih posebnosti koje svaki odjevni predmet iz Zarine linije SRPLS čine jedinstvenim komadom.