VRUĆI TRENDOVI

Komadi odjeće u koje se isplati uložiti

23.11.2013 u 00:09

  • +33

DFWZ: Ana Kujundžić, Ivana Popović i Phannatiq

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić i Marko Lukunić / PIXSELL

Bionic
Reading

Modna manifestacija Dreft Fashion Week Zagrebu u punom je jeku, a svoje su nove kolekcije za proljeće i ljeto 2014. u petak navečer u Hypo centru predstavili Ivana Popović, Iggy Popović, Ana Kujundžić, Simona Manojlović, londonski brend Phanattiq i finski Tramp In Disguise

Ivana Popović i ovom se kolekcijom 'igrala i šalila', prikazala svoju sliku mode izvan trendova i nametnutih modnih standarda, pa tako njezine hlače postaju tunika, i obrnuto. Materijali koje Ivana koristi kreću se od lagane slojevite svile do vunenih materijala koje predstavlja i na ljetnim komadima odjeće, osobito na crnim haljinama koje padaju s ramena...

Ana Kujundžić i ovaj se put poigrala prirodnim materijalima, što je sve više na cijeni, a kroz odjeću ove dizajnerice osobito. Nosive haljine za sve koji žele biti drukčiji od drugih napravljene su kombinacijom tehnika kolaža, crteža, fotografije i printa. I, iako može zazvučati komplicirano, ovo je bila jedna od zanimljivijih revija večeri, a haljine s ovim potpisom itekako su poželjne u ženskim ormarima.

Asimetrija, jednobojni komadi odjeće i akromatske boje protežu se kroz 'androginu' kolekciju dizajnerice Simone Manojlović. Pamuk, lan i juta osnovni su materijali koje Simona koristi za svoje haljine te će ih lako zavoljeti pobornice prirodnih tkanina. Dio kolekcije nazvane Silent S/S’14 namijenila je i muškarcima, a igra na samosvjesne i jake osobnosti.

Bio je ovo poseban dan za svestranog dizajnera Iggyja Popovića, koji je predstavio svoju kolekciju 'IGGY celebrating 20, the collection', odnosno proslavio 20. modni rođendan.

'Ovu kolekciju sam odlučio posvetiti mojim dragim tetama, Marijani i Snježani, koje su za mene tada, osamdesetih, kao klincu izgledale poput pravih modnih ikona. Sjećam ih se dok su slušale Cyndi Lauper i Madonnu te se odijevale poput njih... Tada sigurno nisu znale da ću jednog dana to iskoristiti kao modnu inspiraciju.... Kolekcija je posvećena svim samosvjesnim, hrabrim i snažnim ženama današnjice', rekao je Iggy uoči revije. Preostaje vam samo pogledati kako dobro izgledaju novi nosivi komadi iz njegove nove kolekcije.

Reviju su nosile i bivše misice poput Ivane Ergić i Nine Slamić, ali i direktorica sadašnjeg izbora za Miss Hrvatske, bivša poznata manekenka i TV lice nekadašnjeg 'Kola sreće' s Oliverom Mlakarom - Maja Kuljiš Vračarić. Iggy Popović je uz ovu kolekciju po prvi put na reviji predstavio nakit Mirne Berend

Londonski brend Phannatiq dizajnerice Anna Skodbo i u ovoj kolekciji donosi karakterističan urbani stil. Koristi urbane motive, kolaže s motivima Londona i uzorke otisnute na ručno bojenim tkaninama uz precizne i detaljne krojeve. Materijali koji Anna koristi su visoko kvalitetni poput organskog i ne izbjeljivanog bambusa te svile i pamuka koje koristi kao bazu kolekcije te elegantne detalje poput reciklirane kože i kore smokvina drveta.

Brend Tramp In Disguise dizajnerice finskog podrijetla Sini Moilanen inspirirana je erom kasnog 18. stoljeća prije Francuske revolucije te Marijom Antoanetom kao muzom, bazirano na njezinom hrabrom odabirom odjeće u kreiranju svoga imidža. Dizajnerica koristi prepoznatljive otiske koji uključuju motive cvijeća, makarona, kolača, korzeta, čipke, kvaki i ručki za vrata iz tog razdoblja. Kolekcija nosi motive u jedinstvenoj paleti pastelnih boja uključujući različite tonove ružičaste, tirkizne, plave, ljubičaste, prljavo bijele, crne, tonovi sive, azurne, narančaste i zelene. Raspon kolekcije sastoji se od haljina, kombinezona i samostalnih komada poput – jakni, suknji, hlača i pletiva, a luksuzni materijali korišteni za kolekciju uključuju svilu, pamuk i saten, kožu s printevima te pletiva.