ZAVRŠIO FASHION.HR

Komadi iz novih kolekcija za poželjeti u ormaru

30.03.2014 u 11:23

  • +37

Četvrta večer Perwoll Fashion.HR

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan

Bionic
Reading

Bila je to odlična završnica ovoseznog modnog tjedna Perwoll Fashion.hr na kojoj su svoje najnovije kolekcije pokazali Robert Sever, eNVy room, Branka Donassy, IK Studio i Silvio Ivkić

Branka Donassy zna što želi za svoje žene, a one su te koje znaju što hoće od života. Ove godine u novoj kolekciji moći će izabrati ne samo odlične predimenzionirane kapute, mrkvaste kožne hlače do iznad gležnja, suknje do ispod koljena ili kožne kratke hlačice (svaki komad savršeno nosiv), već i odlične torbe. Svaka torba priča je za sebe, no svaka je dovoljno moćna i s druge strane drukčija i posebna, da će biti teško odlučiti se za samo jednu.

Damski, decentno, romantično, u svakom slučaju, dojmljivo - eto, tako je izgledala nova kolekcija Roberta Severa i ove sezone. Viđene zamisli i krojevi, ali kroz nove teksture, boje, efekte. Uske olovka suknje dolaze uz odlične cvjetne košuljice kratkih rukava, a haljine su dužine do ispod koljena. Ponekad plisirane u dijelu suknje, ponekad s naglašenim, ponekad opet s izgubljenim strukom, no sve mahom s naglašenim retro prizvukom kakav volimo kod Severa. Drugi dio revije iznenadio je pak presijavajućim suknjama, majicama i haljinama, doslovce s efektom disko kugle. A još sve to uz moćne torbe koje prate svaki stajling!


eNVy room oduševio je olovka suknjama koje djeluju vrlo seksi, a dolaze u crnoj, pastelno ružičastoj ili mint čipki te se nose uz pamučne bijele kratke majice s printom, ali čipkastih leđa. Vrlo su efektne bile i duge haljine od prozirne tkanine, no toliko su gusto padale do poda, da su se tek u hodu dale naslutiti ženske draži. Za kraj ovaj dizajnerski dvojac donosi i prekrasne vjenčanice, s puno čipke, raskošne i sofisticirane. Ono što žene vole kod ovog potpisa opet je postignuto - kreacije su jednostavne, a opet oduzimaju dah.

Ivica Klarić, koji stoji iza potpisa IK Studio, nepogrešiv je u krojenju muških hlača, košulja i sakoa, no nova kolekcija oduševit će i žene koje vole stroge muškobanjaste krojeve u kojima će ipak izgledati - zanimljivo i seksi. Dvobojne i trobojne košulje tamnih nijansi, hlače za svaku, pa i najzahtjevniju priliku, sakoi s pokojim detaljem koji govori da je riječ o dizajnerskom potpisu - komad po komad vrijedi uzeti u obzir.

Poseban pljesak zaradio je Silvio Ivkić, mladi dizajner koji se prošle godine afirmirao kroz natječaj LIFT by Perwoll. Na pistu je donio odlične komade - mahom crne - kroz odličnu igru krojevima i teksturama. Kožni umeci vrlo su efektni, bilo da presijecaju hlače po sredini, bilo rukave, torzo... Kaputi ili pelerina s umetnutim krznom također su zanimljivi, kao i elementi asimetrije i neobičnih rezova na rubovima, primjerice, rukava ili suknji. Gornji dijelovi kopčaju se otraga kroz namjerno istaknut patent-zatvarač, naravno, u skladu s trendovima.Kako bilo, prsluci, haljine, duge suknje, uske hlače - koji god stil voljeli, tu će se naći dobar komad za svačiji ukus.