ZIMSKI PROMAŠAJI

Koju odjeću muškarcima treba zabraniti

22.01.2013 u 07:41

Bionic
Reading

Ciča je zima, celzijevci toliko stišću da je muškarce (najčešće) baš briga u čemu hodaju uokolo sve dok se ne smrzavaju. Tada im se počinju događati i neke modne katastrofe koje bi im ipak bilo bolje izbjegavati

Muškarci, ako ste stil potpuno prepustili zimskom snu, stilisti vas ipak upozoravaju na neke modne katastrofe koje vam valja izbjegavati u gradu:

Kaputi do poda
Ako imate tu naviku da kaputom brišete prašinu po podu, pregazilo vas je vrijeme. Idealna dužina za muškarce je nekoliko centimetara iznad koljena. Ne brinite za donji dio nogu, možete ih ugrijati termo čarapama i višim čizmama.

Preširoki puloveri
Predimenzionirano je u modi, žene široke trendi pulovere nose na uske, skinny traperice. No vi, muškarci, u ogromnim puloverima s krupnim uzorcima baš i nećete izgledati laskavo. Bilo da su na okrugli ili V-izrez, ili da dolaze u obliku dolčevite, odrecite ih se.

Kape s pomponima
Pomponi, koje zovemo i cofleki, super su na cheerleadersicama, 8-godišnjakinjakinjama i hipsterima. Za sve ostale zabranjeni su, radije nosite jednostavne kapice povučene prema zatiljku, ili šešire, pa čak i vječne francuske kapice.

Skijaška jakna
Ne biste na posao došli u ronilačkom odijelu, pa nemojte dolaziti niti u jaknama poput onih po kojima su prepoznatljivi djelatnici gorskih službi spašavanja. U obzir ne dolaze ni bilo kakve skijaške jakne! Investirajte stoga u dobro krojen kaput, uostalom, u njemu ćete uvijek i svugdje izgledati bolje od okoline.

Krzno na bucama ili čizmama
Krzno, umjetno, naravno, super je poželjno kao podstava muške jakne ili rukavica, ali upadljiva devina dlaka na vašim bucama ili čizmama u formi dekorativnog ukrasa jedan je od najgorih mogućih zimskih muških promašaja.

Preduga brada
Samo se vi utoplite, ali to ne pokušavajte činiti puštanjem brade. Prerast će u neurednu, po njoj će se hvatati inje… Za takav izgled čest je naziv – nezaposleni drvosječa.

Puf jakne
Puf jakne, osobito pernate, odličan su izbor sve dok ne izgledate kao hot-dog na steroidima. Problem je što mnogi baš tako izgledaju! Odlučite se radije za uže i duže modele.

Voćni parfemi
Baš kao i kod odjeće, i mirise valja mijenjati s godišnjim dobima. Zamijenite svoje slatkaste mirise ozbiljnijima, primjerice od sandalovine, pačulija…

Traperice u boji
Malo si koji muškarac zimi može priuštiti bijele traperice, a one u bojama bile su u fokusu prošlog ljeta. Za tmurnih zimskih dana možda bi bilo bolje da žute traperice ostavite u ormaru i priklonite se tamnijim varijantama. Crvene zamijenite onima bordo, žute bojom senfa…

Brodske cipele
U redu, nije vam se lako odreći 'nevjerojatno laganih' brodskih cipela, ali ne idu baš uz deblje čarape! Ipak je vrijeme za dobre čizme!