PRESTIŽNA NAGRADA

Koje su plaže ove godine nagrađene Plavom zastavom

03.06.2013 u 14:06

  • +5

Plaže s plavom zastavom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Plava zastava za plaže i marine međunarodni je ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja. Riječ je o vrlo cijenjenoj turističkoj markici koja je mnogim turistima glavni orijentir u odabiru destinacije

Objavljen je popis nagrađenih plaža i marina u Hrvatskoj s Plavom zastavom za 2013. Sudeći prema broju novih plavih zastava, Hrvatska se uistinu može pohvaliti čistim i lijepim plažama.

Ovom prestižnom nagradom ove godine okitile su se, među ostalima, plaže Maestral u Novigradu, Donji Špadići u Poreču, Porto Sole u Vrsaru, Punta Debij u Općini Punat, Katarelac u Općini Kolan, Lolić u Pirovcu te jarunsko Malo jezero u Zagrebu.

Plava zastava za plaže i marine međunarodni je ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja. Riječ je o vrlo cijenjenoj turističkoj markici koja je mnogim turistima glavni orijentir u odabiru destinacije.

Da bi određena plaža ili marina mogla dobiti Plavu zastavu, moraju biti zadovoljeni mnogi kriteriji poput čistog okoliša, sigurnosti, lokacije, ali i odgojnih elemenata. Cjelokupan popis nagrađenih plaža i marina u Hrvatskoj možete pogledati ovdje