KAO BOMBONČIĆ

Koja to slatkica zaustavlja promet u gradu

12.06.2013 u 10:10

  • +6

Anamarija Asanović za Ghetaldus

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Promo Ghetaldus

Bionic
Reading

Iako svoj modni san posljednje vrijeme živi u Istanbulu, mlada dizajnerica i trendseterica Anamarija Asanović predah od posla iskoristila je za posjet prijateljima u Hrvatskoj, ali i za snimanje kampanje za sunčane naočale Gethaldus

Inače velika zaljubljenica u modne dodatke, posebno sunčane naočale, Anamarija je prošetala Zagrebom i Splitom u najtraženijim naočalama sezone, onima iz kolekcije Ghetaldus Vinatge 2013. StreetStyle fotograf Goran Čižmešija fotografirao je Anamariju Asanović s naočalama Ghetaldus Vintage 2013. odjevenu u svoju posljednju kolekciju, koju će uskoro predstaviti modnoj publici i javnosti.

Kolekcija Ghetaldus Vintage za ljeto 2013. sažima intrigantnu modnu interpretaciju kultnih Ghetaldusovih modela sunčanih naočala iz 1960-ih do 1980-ih koji su obilježili prošla desetljeća, a koji su u ovoj kolekciji dobili osuvremenjeni izgled minimalnim, ali efektnim intervencijama.


Kolekcija Ghetaldus Vintage sastoji se od 10 modela proizvedenih od plastike i žice, u različitim bojama i veličinama. Plastični modeli izrađuju se posebnom tehnikom injektiranja, a nakon brojnih i pažljivih obrada, naočale se završno boje i lakiraju, te se u njih ugrađuju obojene organske leće na koje se prethodno nanosi zaštitni UV sloj. Metalni modeli sunčanih naočala izrađeni su od plemenitih materijala poznatih kao Alpaka i Monel, točnije od žice sačinjene od bakra, nikla, cinka, željeza i drugih elemenata u tragovima. Obojene i lakirane visokokvalitetne leće su kod metalnih modela također organske.