TAJNA BLISTAVOG TENA

Koja je uopće razlika između dnevnih i noćnih krema?

15.05.2015 u 22:47

  • +9

Noćne kreme

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Osim dnevne zaštite osjetljive kože lica, hidratacije i osam sati sna, za blistav ten potrebna je i hranjiva noćna njega. Znate li pravu razliku između dnevnih i noćnih krema? Naša koža itekako zna jer ima bitno različite funkcije danju i noću

Noću se u koži događaju različiti procesi od onih danju, usmjerenih zaštiti od onečišćenja, UV zraka, hladnoće ili slobodnih radikala.

Tijekom noćnih sati koža intenzivno radi na svom obnavljanju, a neka su istraživanja pokazala da je njena regeneracija najintenzivnija između 23 i 4 sata ujutro, kad se popravljaju 'oštećenja' nastala tijekom dana. U tom periodu povećava se proizvodnja kolagena te se neutraliziraju slobodni radikali. Poznato je i to da koža tijekom noći bolje prima aktivne sastojke jer je njena temperatura u to vrijeme blago povišena, zahvaljujući čemu aktivni sastojci dublje prodiru. U noćnim satima događa se i najveći gubitak vode preko epiderme pa ju je potrebno dodatno vlažiti. Upravo zbog ovih razloga noćna njega trebala bi biti sastavni dio beauty rutine.

Nanošenje kvalitetne noćne kreme prije odlaska u krevet rezultirat će čišćom, glatkijom i blistavijom kožom. Noć je idealno vrijeme za nanošenje najsnažnije, najhranjivije kreme jer se ne morate brinuti oko zaštite kože od štetnih sunčevih zraka i vanjskog onečišćenja, što zapravo znači da se fokusirate samo na jedno – dubinsko hidratiziranje i obnavljanje.

Ključni korak svake beauty rutine trebalo bi biti čišćenje lica pred odlazak u krevet jer na taj način ne uklanjate samo šminku, već i nečistoću i sebum koji su se nakupili tijekom dana. Nakon temeljitog čišćenja ostavite lice čistim barem desetak minuta kako bi epiderma povratila svoj prirodni pH. Zatim nanesite noćnu kremu koja će kožu nahraniti, hidratizirati i, ovisno o vašoj dobi, ako je potrebno - boriti se s borama.

Stručnjaci se slažu u mišljenju da su noćne kreme ultimativni kozmetički proizvod za njegu lica jer obično sadrže više koncentriranih aktivnih sastojaka od uobičajenih dnevnih krema, zbog čega dublje prodiru u kožu potičući njeno obnavljanje. Osim toga, obično su raskošnije teksture, zbog čega bolje hrane i hidratiziraju. Osim na lice, noćnu kremu preporučljivo je nanositi na područje vrata, kao i dekolte.

Noćne kreme na tržištu mogu se pohvaliti korištenjem najnovijih dostignuća koja pomažu koži da se obnovi i nahrani dok spavamo, a što se može pronaći na policama ljekarni i drogerija, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Poklanjamo Vichy Idealia Skin Sleep kreme!