BLIZANCI SA STILOM

Koja je tajna uspjeha modnog dvojca Dsquared2?

30.06.2012 u 10:18

Bionic
Reading

Dean i Dan Caten, braća Kanađani talijanskog podrijetla, nakon Parsons School of Design zaposlili su se kao dizajaneri u Versaceu, pa Dieselu. Upravo im je ta modna kuća pomogla pokrenuti vlastitu liniju Dsquared2, a ostalo je povijest

'Na našim revijama nitko se ne osjeća kao da radi. Kad prestane biti zabavno, prestat ćemo ih raditi', tvrdi Dan Caten, polovica dizajnerskog dua Dsquared2. Taj pristup itekako je vidljiv na senzacionalnim predstavljanjima njihovih kolekcija, koje uključuju zvijezde poput Christine Aguilere i Rihanne, a popis ljubitelja njihovih kreacija uključuje Madonnu, Lennyja Kravitza i Britney Spears.

Kanadski brend, smješten u Milanu, Dan vodi s bratom blizancem Deanom, uz kojeg ga veže dizajnerska karijera. Braća su odrasla u Kanadi kao najmlađi od devetoro djece, a nakon završetka ljetnog tečaja na Parsons School of Design Catenovi su odselili u Milano, gdje su dobili posao kao dizajneri za modnu kuću Gianni Versace.

Nekoliko godina kasnije zaposlili su se u dizajnerskom studiju Diesela, koji je 1994. odlučio pokrenuti njihov brend Dsquared2.

'Milano nikad nije bio spreman za nas, nisu nas ni očekivali. Kad smo konačno privukli pozornost modnog svijeta, već smo naveliko bili dio scene. Trik je u tome da radimo ono što nam najbolje ide', tvrde braća Caten.

Iako su tek 2004. predstavili žensku kolekciju, braća Dean i Dan odmah su privukli pažnju javnosti, a simpatije talijanske javnosti potvrdila je i odluka da 2006. upravo oni dizajniraju novi dres nogometne momčadi Juventusa. Inspiraciju za proljetnu kolekciju 2012. Dean i Dan pronašli su u festivalima, točnije Glastonburyju. Njihove revije skoro uvijek su tematske, a dosad su pokrili Divlji zapad, kampiranje i horore.