IZGRADNJA KARIJERE

Karijera se počinje graditi od 1. godine studija

28.01.2016 u 14:23

Bionic
Reading

Svatko tko je uspio izgraditi karijeru od nekud je morao krenuti, rano i marljivo graditi svoj uspjeh. No, pogrešna je pretpostavka da se karijera gradi od onog trenutka kada dobijete diplomu i javite se na Zavod za zapošljavanje. Karijera se gradi od prvog dana studija. Oni koji na karijeri počnu raditi već tijekom studiranja imaju puno veće šanse za bolje pozicije nakon što diplomiraju te si tom važnom odlukom osiguravaju bolju budućnost

Sveučilište Libertas vam tako od prvog dana studiranja daje priliku da započnete svoju karijeru još u studentskim klupama. Izborom studija i upisom kreće i početak vaše karijere. O uspješnosti ovakvog pristupa svjedoče visoki postoci zapošljivosti Libertasovih studenata. Pitate se kako to i vi možete postignuti? Sve detalje donosimo u nastavku.

Kako se započinje karijera na studiju

Libertasovi studenti tijekom studija imaju veliki broj aktivnosti i mogućnosti za pozicioniranje kao stručne osobe i prije same diplome. Naime, studijski program osmišljen je na način da studenti dobivaju najbolje savjete iz struke preko svojih profesora, potvrđenih stručnjaka iz svojih područja. Na taj način su cijelo vrijeme u doticaju sa stanjem na tržištu te ga proučavaju i uče iz stvarnih primjera. A pored toga, slušaju gostujuća predavanja istaknutih domaćih i stranih predavača koji su se iskazali u struci.


Studenti koji se odluče studirati na Libertasu mogu računati i na studentsku praksu koja se ostvaruje u najboljim hrvatskim tvrtkama. Teoretska znanja se pod vodstvom stručnjaka testiraju u praksi te se stječu poslovne vještine, a stručna praksa odmah ulazi u vaš životopis.

Međunarodno iskustvo još je jedna iznimno cijenjena stavka u životopisu koja vam daje prednost na domaćem i europskom tržištu rada. Program Erasmus+, koji omogućuje studiranje na stranim sveučilištima, dostupan je svim studentima na sveučilištima partnerima Libertasa.

Koje su aktivnosti važne za karijeru

Studenti Libertasa svoj period studiranja provode vrlo aktivno, sudjelujući na natjecanjima ili radeći na projektima čime se jača vještina rada u timu i razvijaju prezentacijske vještine. Na taj način se maksimizira studentski potencijal i uče poslovne vještine koje se kasnije mogu, primjerice, nagraditi većom plaćom.

Osim toga, poznato je da su headhunteri u lovu na najbolje talente još tijekom studija pa zato vrijedi imati dobre ocjene i sudjelovati na vannastavnim aktivnostima. Mogućnosti za unapređenje talenata kroz razvojne programe ostvaruju se kroz Libertasov Centar za karijere, koji podupire razvoj znanja i vještina studenata kroz cijeli period studiranja tako što organizira različite seminare, terenske nastave i radionice. Kroz Centar je aktivan i Alumni klub, gdje stječete poznanstva i kontakte koji su kasnije od iznimne vrijednosti u poslu.

Također, tvrtke partneri imaju pristup vašim životopisima cijelo vrijeme studiranja i mogu pokazati interes za zapošljavanjem točno određene osobe po završetku studija.


Odabir pravog pomagača za karijeru

Kada započnete karijeru već na jednom od studija na Sveučilištu Libertas imat ćete i veće samopouzdanje pri traženju posla jer ćete biti student s velikim iskustvom potpuno spreman za potrebe tržišta rada. Upišite studij na Sveučilištu Libertas i krenite s vašom karijerom već danas!

Sveučilište Libertas i ove godine pruža mogućnost upisa na sveučilišne i stručne studije u veljači.

Što vas čeka na pojedinom redovnom ili izvanrednom studiju i više informacija o pronađite na www.sveucilistelibertas.hr ili kontaktirajte
Libertas Centar za karijere
t: 01 5633 112, 01 5633 115
e: upisi@libertas.hr