FRIZERI PREPORUČUJU

Kakve su fensi frizure u top trendu?

28.12.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Frizura je u najluđoj noći jednako važna kao haljina i štiklice. Kakvi su novi trendovi kad su u pitanju svečane frizure, otkrila nam je vlasnica i zaštitno ime frizerskog ateliera Monet Maja Misirić

'Ako govorimo o top trendu, naglasak je na šiškama - bila to koktel podignuta frizura, ili spuštena kosa. S obzirom da za blagdane ipak treba biti malo više romantike, na spuštenoj su kosi najpoželjniji valovi. Oni su bezvremenski detalj na kosi, oni su doista prošlost, sadašnjost i budućnost na ženskoj kosi', rekla je Maja Misirić iz zagrebačkog salona Monet i naglasila da su neizbježne i lokne, koje su također jedan od elemenata i na spuštenoj kosi, i na podignutoj frizuri.

Što se tiče podignutih frizura, kaže Misirić, naglasak je visoko na profilu, koji se zatim proteže u šiške. Šiške pak mogu biti ravne, ili također u valu.

Neizbježni su i ukrasi u kosi, koji su doista veliki trend, i to ponajviše broševi, perje i perle. Time ćemo si smanjiti brigu oko nakita jer je naglasak upravo na otkačenoj frizuri.

'Naročito je bitno da frizure budu što neurednije počešljane odnosno da odaju dojam kao da smo se probudili. To je osobito bitno ako nosite punđu. Ipak, lice neka bude uokvireno u zaglađene pramenove i urednije pramenove', kaže Misirić.

Neizbježno je spomenuti i retro đir, osobito kad su u pitanju pletenice, i to one blago ispletene, najčešće asimetrično u jednu stranu, i zatim umotane u punđu.

Kako kažu u atelieru Monet, čije je zaštitno lice TV voditeljica Edita Misirić kod kratke kose poželjan je wett look, i to nikako bez šljokica, barem za najluđu noć! Pokoja špangica (ili dvije, tri u nizu) s perlicama su dobrodošle.

Na poludugoj kosi naglasak je na bobu, isto tako jednu stranu možemo začešljati i zagladiti u tzv. undercut.


Kad pak govorimo o tradicionalnom konjskom repu – onaj visoko na glavi je out, kosa se nosi u niskom repu, preko ušiju, labavo vezana na zatiljku, a ukrasiti ga možemo također nekom lijepom špangicom ili kopčom.

Sve to ide u prilog tzv. Sulejman frizurama, koje dodaju na ženstvenosti i romantici, a otkad se ova turska serija prikazuje na našim malim ekranima sve ih češće možemo viđati na ženama.

Tportal.hr i frizerski atelier Monet poklanjaju vam jednu frizuru po izboru.

Nagradu je osvojila Martina Stipaničić.

Dobitnicu ćemo o preuzimanju nagrade kontaktirati putem mail.