MUŠKA POSLA

Kakve frizure 'tamo dolje' furaju Hrvati

07.03.2014 u 09:59

Bionic
Reading

Muška brazilka? O, da, sve je popularnija. Na potpuno čupanje dlaka s prepona i intimnih dijelova odlučuju se svi, i mlađi i oni nešto stariji - od 18 do 60

Nije baš toliko iza nas vrijeme kada je odlazak muškaraca u kozmetičke salone bio predmet čuđenja, rezerviran za, recimo, slavne i 'pomaknute zaljubljenike u sebe koji nemaju drugog posla'.

Danas saloni ljepote razvijaju sve širu upravo mušku ponudu, čak bismo mogli reći da ona gotovo uopće ne zaostaje za ženskom.

'Anti-aging tretmani lica, masaže, oblikovanje tijela, baš kao i pedikura i manikura, dio su učestale rutine sve većeg broja muškaraca, no u najvećem porastu su - zahtjevi za depilacijom', otkrila nam je zagrebačka kozmetičarka Mirjana Sindičić, vlasnica zagrebačkog salona Tonus.

Mnogi muškarcu su, čini se, odbacili sve stereotipe tipa 'dlakavost jednako muževnost', furaju svoj film i izgledaju kako žele.

Osim učestale depilacije prsa, leđa i ruku, pazuha, muška populacija u sve većem broju prakticira i potpunu depilaciju prepona i intimnih dijelova tijela (guze), odnosno tzv. mušku brazilsku depilaciju, koja, tvrdi Mirjana, treba biti izvedena posebno pažljivo i stručno. Spomenimo i da muška brazilka košta 200 kuna, brazilka plus guza košta 250 kuna, samo prepone 150 kuna, a pazuha 80 kuna. Cijene su nešto više za muškarce nego za žene i okvirne su, odnosno variraju od salona do salona, ali ne pretejerano.

Ti su tretmani popularni među širom muškom populacijom, svih dobnih skupina – od 18 pa sve do 60 godina i više.

Trajna depilacija također ne zanima samo žene. 'U Hrvatskoj je u vidljivom porastu trend bezbolne trajne depilacije kod muške populacije, koji se fokusira na područja prsa i leđa, gdje prema modernim standardima ljepote suvišne dlačice nisu ni privlačne, niti poželjne', otkriva nam Mirjana koja dodaje da ni zahtjevi za trajnom depilacijom prepona nisu rijetkost.

Zašto se depiliraju? 'Osjećaj čistoće i higijene primaran je motiv dolaska muškaraca na trajnu depilaciju', naglasila je Mirjana.