U PROLJETNOM DUHU

Kako urediti dom za uskrsne blagdane? Donosimo ideje za pregršt inspiracije

06.04.2023 u 11:09

Bionic
Reading

Donosimo nekoliko ideja uz koje vam neće ponestati inspiracije kako da svoj dom uredite u skladu s nadolazećim uskršnjim blagdanima

Pred nama je uskršnji vikend, a osim tradicionalnog bojanja jaja i kuhanja šunke, on nam donosi i radost uređenja doma veselim ukrasima i pastelnim bojama.

Maleni zečići, veseli pilići, košare, šarena jaja i obilje zelenila samo su neki od elemenata kojima možete dekorirati svoj dom u skladu s nadolazećim blagdanom, a kako vam ideja ne bi ponestalo, donosimo nekoliko prijedloga za uređenje!

Uredite ulazna vrata

S uređenjem doma u uskršnjem duhu možete krenuti od ulaznih vrata pa, po uzoru na nezaobilazne božićne viseće ukrase, na svoja vrata staviti obješena jaja, leptiriće, uskršnje zečiće i druge šarene ukrase pa tako na najbolji način dočekajte svoje goste i razvedrite ih pri samom ulasku u stan.

Dekorirajte stolove

Ne propustite priliku ukrasiti stol u dnevnom boravku kako biste u svojoj poslijepodnevnoj kavi i kolačima uživali uz prigodne dekorativne uskršnje detalje poput malih uskršnjih košara

Kada je riječ o kuhinjskom stolu, naglasak stavite na uskršnje delicije poput kuhane šunke i prigodnih kolača te sve dodatno obogatite obojenim kuhanim jajima i sezonskom hranom poput mladog luka, rotkvica, svježeg sira, isl.

Osmislite svoje uskršnje 'drvo'

Čest uskršnji običaj je dekoracija 'drveta', odnosno najčešće skupa mladih proljetnih grana koje su nerijetko obojene održivim bojilima pastelnih nijansi.

Najčešće se postavlja na vidljivo mjesto, poput stola u blagovaoni ili dnevnom boravku, a dekorira se šarenim jajima koja dolaze u raznim dimenzijama, dizajnima i materijalima.

I dok su godinama najpopularnija bila ona od plastike, uz podizanje svijesti o ekologiji, u posljednje vrijeme prevladavaju dekorativna jaja od drveta i stiropora, a na tržištu je moguće pronaći niz efektnih ukrasa ručne izrade koji garantiraju dugovječnost i unikatnost.

Za upečatljiv efekt obogatite svoje 'drve' led lampicama te stvorite topao večernji ugođaj nalik neodoljivom božićnom ambijentu.

Iskoristite uskršnje košare

Pletene uskršnje košare napunjene pravom ili umjetnom travom prelijepo će izgledati raspoređene po kuhinji, blagovaoni i dnevnoj sobi, a osim što ćete ih ispuniti prigodnim ukrasima, iskoristiti ih možete i za druge svrhe.

Stručnjaci za uređenje doma savjetuju da ih obogatite slatkišima i prigodnim darovima za uzvanike te ih postavite na razna mjesta u domu kako biste stvorili pravi uskršnji ambijent.

Oslonite se na pastelne boje

Uskrs je blagdan koji obilježava šarenilo, no s naglaskom na pastelne boje.

U skladu s time, čitav prostor možete učiniti još efektnijim ako presvlake, ukrasne jastučiće i stolnjake uskladite u nježnim i toplim nijansama žute, narančaste, baby roze i svjetlo plave boje.