MUKE PO DEPILACIJI

Kako uklanjanje dlačica voskom učiniti manje bolnim

16.04.2016 u 08:48

Bionic
Reading

Uklanjanje dlačica s bikini zone pomoću voska može biti itekako bolno, no to ne znači da bi od ovakve metode uklanjanja dlačica trebali odustati. Kako biste što je moguće više umanjili bol prilikom ovog tretmana, donosimo vam par korisnih savjeta

Prije tretmana voskom

Par dana prije nego što se upustite u uklanjanje dlačica voskom, iskoristite moć pilinga ili seruma. Ovi proizvodi na prirodnoj bazi pomoći će vam ukloniti mrtve stanice s kože koju planirate tretirati voskom, a samim time ovakav tretman uklanjanja dlačica učiniti manje bolnim.

Tvrdi vosak i onaj koji stiže na trakama djelovat će manje oštro na kožu. Ovakvi tipovi voska napravljeni su za uklanjanje dlačica a da pritom ne uništavaju površinu kože. Samim time, dobar su odabir za najosjetljivija kožna područja, istovremeno ne dopuštajući mogućnost urastanja dlačica, otvarajući pore i folikule vlasi kako bi se lakše uklonile i samim time produljio efekt glatke kože bez dlačica.

Mekani vosak ljepljive strukture preporučuje se koristiti za manje osjetljiva područja kao što su noge.

Svaka žena ima drugačiji prag boli, no tijelo je posebno osjetljivo na bol ako biste uskoro mogli dobiti mjesečnicu, stoga je najbolje uklanjanje dlačica voskom planirati nekih drugih dana. Kako preporučuju kozmetičari, tretman uklanjanja dlačica voskom napravite barem pet dana prije ili tijekom mjesečnice. Kao najbolji period za tretman voskom kozmetičari sugeriraju da ga napravite tri do četiri dana nakon završetka mjesečnice s obzirom na to da većina žena tada tipično ima veći prag boli.

Iako ovakav vid prevencije boli nije osobito nužan, kozmetičari savjetuju da barem 30 do 45 minuta prije podvrgavanja tretmanu uzmete tabletu protiv bolova s obzirom na to da će vam olakšati bol i opustiti um.

Najvažniji je savjet, međutim, biti vrlo oprezan s jeftinim verzijama voska i kućnim pripravcima. Premda postoje određeni proizvodi čije tehnike dovoljno dobro funkcioniraju u kućnoj namjeni, kozmetičari savjetuju da se ipak prepustite u ruke stručnjacima koji strogo prakticiraju korištenje sigurnih proizvoda kako bi se spriječile iritacije kože koje bi naposljetku mogle dovesti do ozbiljnih infekcija.

Brzina i učinkovitost ključne su kada je riječ o održavanju minimalne boli prilikom uklanjanja dlačica voskom, stoga je najbolje tretman voskom prepustiti stručnjacima koji će se stvoriti tehniku uklanjanja dlačica prema vašim osobnim potrebama.

Tijekom podvrgavanja tretmanu uklanjanja dlačica voskom, probajte se što je više moguće opustiti. Smirenost možete postići običnim dubokim disanjem koje će vam pomoći smiriti um i smanjiti bilokakvu napetost. Također, mnogima bi mogla pomoći glazba u misiji odvraćanja misli od boli i nelagode tijekom podvrgavanja dlačica vosku.

Nakon tretmana voskom

Ako ste nakon tretmana voskom planirali otići u teretanu, ovu aktivnost odgodite za najmanje šest od osam sati. Koža će vam biti posebno osjetljiva nakon tretmana voskom, što ujedno znači da bi lako mogla reagirati osipom ili iritacijama, što vodi do veće boli.

Pobrinite se da nakon tretmana nosite donje rublje od pamuka pritom izbjegavajući preusku odjeću za provođenje ostatka dana. Iako vam je čipkasto donje rublje možda zanimljivije, upravo ono može sakupljati znoj i bakterije koje dovode do infekcija i urastanja dlačica.

Prije novog podvrgavanja vosku, dlačice trebale bi biti minimalno duge kao zrno riže. Ako su dlačice prekratke, vosak nikako neće biti učinkovita metoda njihova uklanjanja, a ako su duže, moglo bi vas više boljeti i tijekom sljedećeg tretmana voskom.

Ako se već odlučujete za tretman voskom, nikako ne posežite za britvicom. Iako će vas britvica privremeno osloboditi dlačica, lako je moguće da ćete prilikom novog rasta dlačica osjetiti iritantan svrbež.

Njegovanje kože hidratantnim kremama nakon tretmana voskom pomoći će vam kožu održati dovoljno vlažnom čime ćete eliminirati potencijalnu neugodu tijekom novog tretmana voskom.