kako zaliječiti ranu u 2 dana

Kako u 2 dana od ozljede do jedva vidljive rane?

21.03.2022 u 13:06

Bionic
Reading

Ovogodišnje skijanje mi se od fantastičnog aktivnog odmora pretvorilo u liječenje ozljede u doslovno 10 sekundi!

Kao pravi ljubitelj skijanja nisam mogla odbiti ponudu odlaska na noćno skijanje. “Pa što može poći po zlu?” – pitala sam se ni ne sluteći što će se za par sati dogoditi. Idealan scenarij – mirna, divna noć, osvjetljena staza, malo skijaša na njoj, svježi snijeg, pogled sa staze puca na Gstaad u kojem su veseli skijaši produljili famozni Apres Ski party. S dvije prijateljice sam krenula sa spuštanjem ka ostatku društva koji se zabavljao na već spomenutom tulumu – pa nećemo propustiti Aperole valjda? Sve je bilo savršeno – do trenutka nepažnje koji je rezultirao saltom unaprijed i razbijenom bradom. No, kako kroz sve loše situacije prolazim s osmijehom na licu, tako sam i kroz ovu.

Nakon što smo konstatirale da nisam ništa slomila i ozbiljnije se ozlijedila – krenule smo se smijati i pokušavale me dići na noge, što je s obzirom na salve smijeha, potrajalo. Hrabro i pobjednički sam odskijala ostatak staze – jer nikad ali nikad ne odustajem i vratila se u hotel. Skinuvši kacigu vidjela sam da moja ozljeda na bradi nije baš tako bezopasna kako se na noćnoj stazi činilo. Radilo se o poprilično dubokoj posjekotini na bradi koja je nastala pri padu. Nakon inicijalnog hlađenja brade i usnice posegnula sam za svojim zaštitnikom neoVIDERM-om.

Moj neoVIDERM je moj vječni suputnik na putovanjima jer nikad ne znam za što će mi ovo čudo u tubi zatrebati. Do sada sam njime liječila opekline 3.stupnja od tretmana laserima, crvenilo i iritacije nakon depilacije, opekline od sunca i posjekotinu nastalu na planinarenju, a sada je došao red na liječenje i ove ozljede. Nanijela sam bogati sloj neoVIDERMa na ozljede i nadala se najboljem.

Već drugo jutro bilo je jasno da je moj zaštitnik još jednom pokazao zašto ga nosim sa sobom svugdje! Okolno crvenilo od udarca se drastično umanjilo, koža oko rane je bila super hidratizirana, a krasta na posjekotini je već bila formirana u potpunosti. Kroz dan sam više puta, baš kao i SPF, neoVIDERM nanosila na lice i nastavila s uživanjem u Gstaadu. Prije spavanja sam opet stavila hladnu kompresu na ozljedu, te prije spavanja ponovila neoVIDERM rutinu.

Ujutro me dočekalo ogromno iznenađenje – krasta je pri jutarnjem umivanju samostalno otpala, a rana ispod kraste se krenula zatvarati. Došlo mi je da uzmem neoVIDERM u ruke i poljubim ga od sreće. No, samo sam ga nanijela ponovno. I ponovno. I ponovno.

Kroz 10 dana intenzivnog nanošenja neoVIDERMa rana je u potpunosti zacijelila ostavivši za sobom vrlo malen ožiljak – za što isto mogu zahvaliti svom zaštitniku u tubi. Dermatologinja mi je savjetovala da nastavim nanositi neoVIDERM jer njegovi sastojci betaglukan, alginati i hijaluron aktivno pomažu u smanjenju ožiljaka.

neoVIDERM Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Mislim da me ne morate pitati preporučam li neoVIDERM, možete me pitati gdje kupiti neoVIDERM i pohrliti u najbližu ljekarnu jer ovu emulziju preporučam svima i za sve vrste ozljeda i opeklina na koži.