S.O.S. NA PLAŽI

Kako što duže zadržati preplanuli ten

03.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Pravilnom njegom nakon sunčanja nećete 'samo' hidratirati tijelo nego ćete produžiti vijek svoje tamne puti i mladolik izgled kože!

Ako ste se pitali čemu zapravo služe sve te silne kreme, losioni i mlijeka nakon sunčanja, tada ili nikada niste pocrvenjeli ili se uopće ne sunčate! Tijekom cjelodnevnog izlaganja suncu, vjetru i morskoj soli, koža trpi intenzivnu dehidraciju. Što to znači?

Kako se epidermalni ili površinski sloj kože ponaša poput termoregulatora, tijekom sunčanja pod velikim je udarom, počinje se sušiti i pucati. Zatim se vrlo brzo počinje guliti, a naš besprijekoran preplanuli ten gubi svaku privlačnost i postaje svoje naličje.

Kratkoročno, oni koji nakon tuširanja ne nanose hidratantna sredstva najvjerojatnije se s ljetovanja ne vraćaju kao 'brončane boginje', nego izgledaju kao da na sebi nose 'kamuflažnu' odoru u svim nijansama smeđe i crvene kože. Dugoročno, ako potrebe kože zanemarujemo iz godine u godinu, taj 'kamuflažni look' ima neugodnu sklonost da se pretvori u 'reptilski'.

Što smo mlađi, 'krokodilski uzorak' manje je vidljiv. Kako starimo, isušena koža - čija je površina hrapava poput kartona, a izgleda poput ispuhanog balona - postaje sve vidljivija po ramenima, rukama, dekolteu, koljenima…

Što možemo učiniti kako bismo spriječili ili barem odgodili pojavu tog nimalo trendi izgleda? Imate li vrlo osjetljivu kožu koja burno reagira na konzervanse i umjetne aditive, nabavite neki od preparata prirodnih kozmetičkih brendova koji sadrže hipoalergene sastojke. Recimo, Laverin losion za njegu i umirivanje kože nakon sunčanja sadrži vučji trn, karite maslac i organsko ulje masline koji nježno hlade i osvježavaju sve tipove kože.

Zaigrajte nagradnjaču na tportalu i osvojite losion za njegu i umirivanje kože nakon sunčanja kozmetičkog brenda s Bio i Vegan certifikatom - Lavera Sun Sensitiv After Sun Lotion, kao i onaj s provjerenim potpisom Dr. Hauschka.