ŠIK I GLAMUR TEA PERIĆA

Kako se obući poput filmske dive

27.03.2013 u 10:01

Bionic
Reading

Nova ljetna kolekcija Tea Perića za MAK, 'Nazovi MAK za modu', inspirirana je s čak tri filma Alfreda Hitchcocka - 'Vrtoglavica', 'Nazovi M radi umorstva' i 'Ptice', ali i trima glumicama - Kim Novak, Tippi Hedren te Grace Kelly, njenim veličanstvom Gracijom Patricijom od Monaka, jedinom pravom holivudskom princezom

U kolekciji su zastupljena tri lica jedne ere. Ovoga puta možemo vidjeti tri sastavnice kolekcije Modne kuće MAK dizajnera Tea Perića.

Priča počinje 'Vrtoglavicom', crno-bijelo-žutom s printovima apstraktnog cvijeća. Priču smiruju elegantne zagasite kombinacije crne i boje peperminta inspirirane Grace Kelly u filmu 'Nazovi M radi umorstva'. Kolekcija kulminira kultnim 'Pticama': neočekivanim ljetnim šušurom u boji ciklame, ljubičaste, crvene i žute.

Hommage je to Hitchcockovim omiljenim plavušama i njihovu besprijekornom šik stilu. Linija istaknutog struka podsjeća na glamurozne pedesete, ali savršeno pristaje i ovom ljetu. Ideja ove kolekcije je pokazati da raskoš i šik više nisu privilegij filmskih ljepotica i celuloidnih vrpci. Oni žive u svakoj spontanoj, prirodnoj ženi koja, spremajući se pred ogledalom, u sebi zna pronaći divu. Svoj alter ego koji će bez lažne skromnosti, u svoj svojoj ljepoti, samouvjereno zakoračiti na uličnu pistu i krenuti u dan ispod sunčeva reflektora.


Ovo je priča o retro inspiraciji, o kultnim modnim klasicima koji igrom krojeva postaju ultramoderne haljine, suknje i hlače prepoznatljiva retro seksepila.

To su komadi koji su svojim bojama i teksturama u prvi tren nespojivi. Svaki od 50-ak modela savršeno pristaje uz bilo koji drugi komad iz kolekcije. Ovu modnu priču to čini energičnom, kompleksnom, a opet ženstvenom. S novom odvažnošću za novi proljetno-ljetni modni optimizam.

Razne boje, printovi, materijali... Baš kao priroda u proljeće. Kao trenutak kad se otvori kutija s vodenim bojama. Cvjetni akvarel. Senzualne pastelne nijanse žutog peluda, nenametljiva pepermint zelena, snažna boje ciklame koja osvježava poput voćnog sladoleda. S obrisima cvijeća u crnim i bijelim printovima koji u kombinacijama s ostalim bojama stvaraju posebnu dinamiku i neočekivanost s dozom šika.

Ovo je kolekcija koja svaku ženu u nekoliko poteza pretvara u divu s filmskog platna.