IZBJEGNITE OVE POGREŠKE

Kako se depilirati bez puno muke i bola

17.05.2013 u 10:01

Bionic
Reading

Vjerojatno ste se i vi počeli depilirati prije nego što ste morali, no bez obzira na iskustvo, možda činite neke pogreške kojih niste svjesni. Pročitajte koje su najčešće pogreške što ih valja izbjeći da biste bezbolnije uklonili dlačice, a kožu održali mekom, baš prije ljeta!

1.Preskačete piling
Piling je najbolja obrana protiv uraslih dlačica, bez obzira koju ste metodu depilacije izabrali. A da biste ih spriječili u razvoju nakon brijanja, koristite dnevni losion za tijelo s voćnim kiselinama jer će otpustiti mrtve stanice kože. Ako ste skloni potkožnim dlačicama nakon depilacije voskom, nanesite losion na područje koje depilirate dva dana prije i tri dana nakon samog čina.

2.Natežete kožu iznad obrva dok ih depilirate
Natezanje obrva narušava njihov prirodni oblik pa ne možete postići simetriju koju želite. Pokušajte potpuno opustiti lice, a da biste spriječili bol zbog koje i natežete kožu, preko tog područja povlačite kocku leda.

3.Brijanje čim se probudite
Brijanje nakon jutarnjeg tuširanja štedi vrijeme, ali dok spavate, noge malčice nateknu, što nije dobro za najmanje dlačice. Brijete li se u večernjim satima, uspjeh će biti potpuniji.

4.Brijanje u toploj vodi
Niti ćete se opustiti, niti ćete postići savršen efekt depilacije ako to radite u toploj vodi - noge će vam lagano 'nabubriti', a to nije dobro za uklanjanje dlačica. Ako već želite, činite to dok se kupate u kadi i neka vam depilacija bude prva stvar kad uđete.

5.Stara britvica
Koliko ste puta jednostavno zaboravili promijeniti glavu britvice? Danima, tjednima, mjesecima? Ona mora biti savršeno oštra za besprijekorno brijanje.

6.Niste nanijeli pjenu za brijanje
Što god mislili o tome, pjena za brijanje ima konkretne učinke. Nanosite je suprotno od smjera rasta dlačice, što će ih zapravo podignuti, tako da stoje uspravno, pa će brijanje biti najuspješnije.

7. Prečesta depilacija voskom
Naravno da svi dolazimo u iskušenje posegnuti za britvicom, ali pokušajte izdržati četiri tjedna i depilacija voskom će svaki put biti učinkovita.

8.Depiliranje voskom u pogrešno vrijeme u mjesecu

Ako vam se približila ili imate menstruaciju, nije pravo vrijeme za depilaciju. Hormonalne promjene, brži protok krvi - gotovo svaka žena osjeća veću nelagodu prije, za vrijeme i nakon menstruacije. Tempirajte depilaciju za sredinu ciklusa.