SKUPI IH SVE

Kako miriše pravi muškarac?

25.09.2012 u 12:14

Bionic
Reading

Što je to u muškim mirisima da ih žele kreirati i Rihanna i Madonna? Jeste li i vi na 'ti' s mirisnim klasicima?

Muški su mirisi sve više na cijeni. Kako inače objasniti podatak da se čak dvije kraljice popa spremaju lansirati po jedan. Rihanna je najavila je da će joj nakon Reb'l Fleur to biti druga mirisna kreacija. 'Kad vidim zgodnog muškarca, vjerojatno se neću okrenuti za njim, ali ako miriše dobro, ne mogu si pomoći', otkrila je svoju slabost.

Njezina nešto starija kolegica Madonna, tek što je proljetos predstavila mirisni prvijenac Truth or Dare, već sprema 'koktel' koji miriše na dobar stari viski. 'Ne mogu ga piti, prejak mi je, ali ima nevjerojatan miris', objasnila je.

Talijanski meštar stila Giorgio Armani nije samo otkrio formulu za besprijekorno skrojena odijela nego i za miris po mjeri elegantnog muškarca. Prije 16 godina lansirao je Acqua di Gio profinjenih citrusnih, začinskih i drvenastih nota koje su ubrzo postale sinonim za klasični muški miris. Ove godine pojavio se u varijanti Acqua di Gio Essenza ili u (vrlo) slobodnom prijevodu kao 'esencija muškog stila'.

Što reći o kreaciji njegovih mlađih kolega i zemljaka Dolce&Gabbana Light Blue? S obzirom na petogodišnju popularnost tog osvježavajućeg mirisa u našim krajevima, gotovo ništa jer je itekako poznat. Ovosezonska inačica Living Stromboli nazvana je po aktivnom vulkanu, a inspirirana je vodenasto-drvenastim mediteranskim notama.

Tri godine nakon lansiranja La Nuit de l'Homme, koji utjelovljuje karizmatični francuski glumac Vincent Cassel, YSL predstavlja njegovu (još) ledeniju i vatreniju inačicu, Frozen Cologne

Iako najmlađi po stažu, Chanel Bleu u samo dvije godine osvojio je vrlo široku publiku citrusnim, začinskim i 'morskim' notama na toploj drvenastoj bazi. Ove godine pojavio se u praktičnom putnom pakiranju s tri refila.