IDEJNO RJEŠENJE

Kako do ugodnog i neobičnog dnevnog boravka

Bionic
Reading

Dovoljno je u prostor unijeti nekoliko netipičnih detalja kako bi postao izražajan i ugodan. Potrebno je samo malo mašte

Poštovani,

u fazi smo uređenja dnevnog boravka u četverosobnom stanu. Željeli bismo da je prostor ugodan, temperamentan, ali i neobičan, kakvi smo i sami. Volimo žive boje i moderan namještaj.

Zahvaljujemo unaprijed.

Poštovani,
budući da želite neobičan dnevni boravak, predlažem vam korištenje spuštenih stropova, koji se ne koriste često u stanovima, i kamina na bioetanol koji ne zahtijeva postojanja dimnjaka, čime ćete dodatno obogatiti prostor. Pažljivom kombinacijom ovih elemenata s namještajem dobit ćete funkcionalan i ugodan prostor.

Blagovaonicu smjestite u neposrednu blizinu kuhinje, a sjedeću garnituru u kut između dva izlaza na terasu. Ova pozicija sjedeće garniture je odlična jer pruža pogled na blagovaonicu te komodu za TV. Uz komodu izvedite kosi zid od gips ploča i obložite ga kamenom. Na njega postavite kamin na bioetanol koji ne zahtijeva dimnjak.

Ovaj detalj će unijeti toplinu ognjišta, koja je do sada bila privilegija života u kući. Kamena će obloga upotpuniti snagu i izražaj kamina. Kako bi cijeli prostor bio povezan i funkcionalno i vizualno, predlažem da se poigrate spuštenim stropom na način da ga izvedete u obliku slova L. Jednom stranom će zahvatiti zonu dnevnog boravka, a drugom blagovaonicu.

U prostoru blagovaonice spustite dio stropa na zid te izvedite otvor, kako biste dobili efekt slijevanja stropa na zid u element police, koju ćete obogatiti dekorativnim predmetom i rasvjetom. Poigrajte se rasporedom halogene ili led rasvjete na spuštenom stropu. U produžetku zida smjestite jednostavne police, kako bi ta zona, već opterećena klima uređajem i radijatorom, bila vizualno što jednostavnija.

Budući da je u prostoru tamni parket, predlažem da uvedete narančastu i krem boju u prostor, što će dati vrlo ugodan, ali i temperamentan izražaj prostoru. Komodu za TV, klub stolić i blagovaonski stol izvedite u krem boji (svijetlo drvo ili krem mdf). Uz komodu za TV postavite vertikalni element koji će vizualno odijeliti TV uređaj od kamina.

Pripadajući zid, kao i zid blagovaonice obojite u narančasto, a ostale u bijelu boju. Na sjedeću garnituru, koja može biti krem ili srednjesmeđe boje postavite tamnosmeđe i narančaste jastučiće, a na stražnje zidove objesite slike velikog formata koje sadrže boje dnevnog boravka. Tamni pod oživite veselim tepihom koji ćete smjestiti uz sjedeću garnituru, a koji će također sadržavati navedene boje.

Vjerujem da ćete uz laganu vatru kamina i žive boje uživati u svome domu.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Rolich i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr