NOVE PROPORCIJE

Kako danas izgleda tijelo prosječne žene?

23.04.2013 u 09:38

  • +2

Žene s najljepšim tijelima

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Ženski je struk od pedesetih godina u prosjeku širi za 18 centimetara, pa sve više žena ima figuru pravokutnika umjesto željenog pješčanog sata

Uzak struk i obline na svim pravim mjestima učinile su tijelo poput Marilyn Monroe figurom za kojom uzdišu muškarci i na kojoj zavide žene. No čini se da klasična figura pješčanog sata koju je utjelovila plavokosa zvijezda pripada prošlosti.

Obujam struka prosječnih britanskih žena narastao je od pedesetih godina za gotovo 18 centimetara, pokazuje novo istraživanje koje upozorava da bismo trebali zaboraviti figuru pješčanog sata i pripremiti se na pravokutnik, piše Mail Online.

Savršena figura pješčanog sata ona je u kojoj su grudi i bokovi žene jednake veličine, a struk vrlo uzak. No britanska je studija otkrila kako ovaj oblik tijela postaje sve rjeđi.

1951. struk prosječne žene iznosio je 68,5 centimetara, a grudi i bokovi bili su oko 25,5 centimetara veći. Nova je studija utvrdila da je prosječni obujam struka današnje žene oko 86 centimetara, dok su bokovi i poprsje narasli 2,5 centimetara, što znači da su samo 10 cm veći od struka.

Kao rezultat toga, gotovo polovica britanskih žena danas ima figuru pravokutnika, koju definira mala razlika između grudi, struka i bokova. Ipak, žene su danas nešto više, u prosjeku za 3,8 centimetara.

Plastični kirurzi tvrde da sve više žena traži zahvate kako bi imale figuru zanosne Christine Hendricks iz popularne serije 'Momci s Madisona'.