DISCOVER CROATIA - EXPLORING ROUTE

Kakav je Dioklecijan bio car!

22.01.2014 u 11:17

Bionic
Reading

Ne propustite pogledati prvu epizodu o gradu Splitu u serijalu 'Discover Croatia – Exploring Route', priču o rimskom caru Dioklecijanu, njegovoj taštini i zanimljivim činjenicama koje sigurno niste znali, naprimjer kako su starosjedioci sačuvali Dioklecijanovu palaču

Ukoliko niste imali prilike doživjeti pravo turističko vođenje Splitom, pogledajte prvu epizodu o gradu Splitu iz radionice vodiča Dine Ivančića.

'Kad pogledamo Dioklecijanov uspon 'Od roba do cara', zaključujemo samo da je jasno odakle mu ta silna taština i da je sasvim očito što je ostavio neizbrisiv trag u povijesti naše zemlje', zaključila je Lea Brezar, direktorica Dhar medie i producentica projekta.

Cilj projekta 'Discover Croatia - Exploring Route' je naravno brendiranje Hrvatske, no na malo drugačiji način: stvaranjem ambasadora i zanimljivih video sadržaja koji će biti dijeljeni putem društvenih mreža na kojima i Touristar ima svoje profile (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Youtube).


Kao što je poznato, voditeljica ovog serijala bila je poznataamerička novinarka i producentica Ashley Colburn. Osim Ashley Colburn,ljubav prema Hrvatskoj pokazali su i bračni par Mike i Florence Lincekoji su boravili u Hrvatskoj i nakon snimanja serijala.

'Discover Croatia – Exploring Route' sniman je u rujnu 2013. godine u Hrvatskoj, gdje je pet stranih novinara/turista (Ana Carrasco Vilapun – Španjolska, Violeta Teetor – Finska, Mike i Florence Lince – SAD te Marcio Caparica – Brazil) imalo prilike upoznati Hrvatsku kroz njene najvažnije atribute: prirodu, baštinu, gastronomiju i gostoljubivost domaćina, a podržale su ga turističke zajednice diljem zemlje te ostali sponzori projekta. Kompletnu produkciju i postprodukciju potpisuju Dhar media i TouristarTV.