ARENA ZAGREB

Još stignete uživati u Festivalu hrane i vina

15.11.2015 u 12:51

Bionic
Reading

Drugi dan Hrvatskog festivala hrane i vina prošao je u znaku atraktivne gastro prezentacije Virovitičko-podarvske i Osječko-baranjske županije te raznolikih kulinarskih radionica koje su oduševile brojne posjetitelje festivala

Ovogodišnje izdanje Festivala u prva dva dana posjetilo je nešto više od 8.000 posjetitelja, a svi ljubitelji fine hrane i vrhunskog vina, festival mogu posjetiti i danas, do 20 sati, u Areni Zagreb, ulaz Jug.

Virovitičko-podravska i Osječko-baranjska županija u suradnji sa zakladom Mladi kuhar, ispred Arene Zagreb pripremili su zanimljivu show cooking prezentaciju – šarana na rašljama i fiš paprikaš. Porcije su bile na prodaju po cijeni od 10 kuna, a prikupljen novac namijenjen je zakladi Mladi kuhar čiji je cilj podrška u praktičnoj edukaciji učenika i promicanje deficitarnih zvanja kuhara i konobara.

Izlagački program Festivala okuplja 320 izlagača iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Brojne autohtone delicije, kao i razni noviteti poput crnog češnjaka ili salame od pršuta s ružmarinom, u ponudi su po popularnim cijenama, a mogu se i degustirati.

Drugi dan Festivala vrvio je atraktivnim kulinarskim prezentacijama vrhunskih kuhara, gastro blogera i pobornika zdrave prehrane. Tako su posjetitelji na dvije show cooking pozornice, između ostalog, imali priliku pratiti vrsnu slastičarsku radionicu Tereze Alabande koja je pripremala tart od karamela i jabuka, radionicu pripreme tune koju je predstavio umaški riblji restoran Badi, Marka Palfija iz Mundoake koji je zanimljivo interpretirao tradicionalnu međimursku kuhinju te radionice bezglutenskih jela Branka Ognjenovića, zdravih raw food torti i brzih i zdravih jela iz jedne posude.

Treći dan festivala donosi tri atraktivne vinske i 12 besplatnih kulinarskih radionica, među kojima je i ona Ante Udovičića iz splitske Paradigme, radionica sljubljivanja piva i pivskih jela Ivice Štrumla te radionice pripreme francuskih makarona i japanskog sushija.

Svi ljubitelji slasnih jela i finog vina još stignu na najveći domaći gastro festival, danas od 10 do 20 sati, u Areni Zagreb, ulaz Jug.