A MNOGE TO IGNORIRAJU

Jete li svjesni opasnosti koje kriju torbice?

25.11.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Žene uopće nisu svjesne koliko se opasnosti krije u njihovim kozmetičkim torbicama

Samo jedna ženska torbica za kozmetiku sadržava više od 241 kolonije različitih bakterija! Mikrobiolog dr. Farbod Nekouei izjavio je za Fox 29 da bi žene trebale voditi više računa oko takvih stvari te da bi stare torbice za šminku, uključujući i samu šminku, trebale baciti ako žele sačuvati zdravlje kože.

Sve to otkriveno je prilikom pregleda torbica za kozmetiku nekoliko žena. Najviše bakterija pronađeno je na maskarama, tuševima za oči te četkicama za puder. To su, tumače stručnjaci, prava rasadišta bakterija i odgovorna su za mnoge infekcije kože, ali i krvi!

'Kako kozmetika stari, tako se nakupljaju bakterije. Ako žena ne vodi računa o tome, ozbiljno riskira svoje zdravlje. Kozmetiku treba redovito održavati, a to znači redovito prati četkice i paziti da šminki ne istekne rok trajanja', istaknuo je dr. Farbod Nekouei.

Zanimljivo je da mnoge žene koje su inače vrlo uredne i čiste, nemaju nužno takvu i kozmetičku torbicu. Već su prijašnja istraživanja pokazala da žene često zanemaruju higijenu šminke i četkica jer jednostavno to ne doživljavaju kao prijetnju.