PAMETAN ODABIR

Jeste li znali ovo o kontracepciji?

21.11.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Kontracepcija je u Hrvatskoj lako dostupna, i svatko lako nađe primjeren oblik zaštite za sebe. Hoće li se žena zaštiti ili ne, ovisi o više faktora: među njima je svakako motiviranost, informiranost i svjesnost

Doba je novih vrsta kontracepcija, tako da se i mlade i starije generacije moraju informirati o svim oblicima zaštite.

Poznajemo više vrsta kontracepcije i razlikuju se po načinu uzimanja i po tome kako djeluju. Svaka žena bira između postojećih metoda.

Kontraceptivne metode se dijele na nekoliko vrsta, a žena odlučuje hoće li se koristiti primjerice prirodnim metodama, kemijskim ili kontracepcijom.

Kako nakon poroda?

Nakon rođenja djeteta mogu se i bitno promijeniti potrebe u vezi s kontracepcijom. Mnoge će žene potražiti alternativne metode koje će odgovarati njihovom novom, roditeljskom stilu života kako bi bile sigurne da je njihovo novo kontracepcijsko sredstvo praktično, ima visoku učinkovitost i omogućuje spontanost u trenucima intimnosti.

Kako nakon 35. godine?

Iako plodnost žena opada s godinama, nova istraživanja govore da žene u dobi od 40. i 43. godine u 80 posto slučajeva mogu zatrudnjeti. Istina je da plodnost žene završava tek kad uslijedi menopauza.

Više o ovoj temi pročitajte na Ordinacija.hr.