TIJESNA KOŽA

Jeste li ovisni o preparatima za njegu tijela?

07.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Možda je vrijeme da ih zamijenite i upoznate svoje nove prijatelje iz kupaonice

Što vam je draže: tuš ili kupka, mlijeko ili krema za tijelo?

Osjećate li gotovo 'religiozan' užitak u pjenastoj kupki? Možda vam 'zaron' u mirisnu i vruću vodu djeluje kao blagotvorna terapija za tijelo i dušu, ali to ne mora uvijek biti najbolji put do meke i podatne kože.

Izležavanje u vreloj vodi ugrožava prirodni hidrolipidni sloj i pospješuje isušivanje. Želite li spriječiti dehidraciju kože, u vodu umjerene topline dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja, poput opuštajuće lavande, kamilice, sandalovine… (naravno, ako niste alergični na njih). Ili razmislite o mnogo jeftinijem i ekološki prihvatljivijem tuširanju.

Britanski brend prirodne, ručno rađene kozmetike upravo je lansirao zaista zabavan proizvod za 'igru' u kupaonici Lush Fun. Riječ je domišljatom '4u1' proizvodu bez konzervansa koji možete oblikovati poput plastelina, koristiti ga kao sapun, kupku ili šampon.

Zatim na meku, podatnu i posušenu kožu od vrata do pete nanesite jedan od višenamjenskih proizvoda za njegu tijela.

Univerzalne kreme za njegu čitave obitelji nudi domaći brend Rosal Family Hydrasoft i francuski brend prirodne kozmetike L'Occitane. U ograničenom izdanju L'Occitaneove linije na bazi hranjivog maslaca karite, koje je inspirirano afričkim cvjetovima sreće (datuljom, mangom i ružom), potražite ultrabogate kreme za tijelo i ruke, balzame za usne i sapun za njegu čitave obitelji.

Osim hranjive i hidratantne njege, dodatno učvrstite kožu na kritičnim dijelovima tijela mlijekom iz linije Nivea Body Q10 Plus.

Za senzualni užitak u njegovanoj i mirisnoj koži pobrinut će se maslac za tijelo švedskog kataloškog brenda koji je u suradnji s glumicom Demi Moore lansirao posebnu liniju Oriflame More by Demi