MIRISNO I FINO

Jednostavan recept za punjenu prženu pastrvu

20.04.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Donosimo vam recept koji će ovoj ukusnoj riječnoj ribi uz pomoć aromatičnih začina i kus-kusa podariti sasvim novu dimenziju

Potrebni sastojci za četiri osobe

4 veće pastrve
2 žlice limunova soka
50 g oštrog brašna
150 ml maslinova ulja
sol
krupno mljeven šareni papar

Za nadjev:

50 g kus-kusa
3 češnja češnjaka
žličica sušenog ružmarina
2 žlice maslinova ulja
sol

Priprema

U manju posudu ulijte 125 ml vode, posolite, stavite na vatru i pustite da zakuha.

Uspite kus-kus, lagano promiješajte, poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji pet minuta.

Preko kus-kusa prelijte dvije žlice maslinova ulja i lagano promiješajte vilicom kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem.

Dodajte protisnuti češnjak, sušeni ružmarin i dobro izmiješajte.

Pastrve očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Zatim ih posolite i popaprite izvana i iznutra. Iznutra ih nakapajte limunovim sokom pa ih napunite pripremljenim kus-kusom.

Uvaljajte ribu u brašno, a višak lagano otresite. Pržite pastrve u većoj tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju te s obje strane do lijepe zlatnosmeđe boje. Pržene pastrve poslužite uz blitvu s krumpirom ili drugim prilogom po želji.

Savjet: Kad ribu nadjenete kus-kusom, možete je zatvoriti čačkalicama kako nadjev ne bi ispadao.

Više recepata možete pronaći na www.dobartek.spar.hr