ODRED ZA ČISTOĆU

Je li vaš stan čišći od prijateljičinog?

07.06.2013 u 14:48

Bionic
Reading

Kad smo u posjetu prijateljici, divimo se novom namještaju, krasno uređenoj kuhinji i dotjeranoj spavaćoj sobi. No u stvarnosti većina nas misli da su domovi naših prijateljica neuredni. U nekim će slučajevima vaša prijateljica, kad okrenete leđa, čak provjeriti prstom koliko ima prašine na vrhu ormara

Čak 63 posto žena vjeruje da je dom njihovih prijateljica prljav, a 58 će ih provjeriti sloj prašine prilikom posjeta, pokazuju rezultati novog britanskog istraživanja. Čak će 40 posto svoju prijateljicu smatrati lijenom kućanicom, piše Daily Mail.

Britanke su u anketi priznale da potajice provjeravaju treba li dom njihovih prijatelja generalno čišćenje.

Ove samozvane sanitarne inspektorice koriste niz taktika kako bi prikupile dokaze da je njihova prijateljica aljkava domaćica, a to uključuje provjeravanje prašine na vrhu police, zagledavanje iza kauča, suptilan prolazak rukom po unutrašnjosti kuhinjskih ormarića, pregledavanje kupaonice te kratku analizu urednosti spavaće sobe nakon posjeta zahodu.

Mnoge žene priznaju da to rade samo zato što su nesigurne kad je riječ o urednosti njihova doma.

Brojne se prljave tajne skrivaju: primjerice čak 63 posto žena otkriva da usisivaju samo oko velikih komada namještaja te da ih nikad ne miču, 74 posto žena čisti svoje peći samo jednom godišnje, a više od polovice samo jednom u dvije godine, dok 69 posto priznaje da usisavaju pod ispod kreveta jednom mjesečno.

Iako je debljina na prvom mjestu stvari koje žene deprimiraju, anketa je pokazala da je neuredan dom visoko na drugom mjestu. Lijeni supruzi, obiteljski problemi i financijske brige stvari su koje će nešto manje ozlovoljiti žene, navodi se u istraživanju.