VRTOGLAVA CIFRA

Je li moguće da samo proba vjenčanice toliko košta?

22.03.2013 u 12:10

Bionic
Reading

Da dizajnerica Vera Wang otvori dućan u Hrvatskoj, samo za probu vjenčanice trebali biste izdvojiti oko 300 funti, tj. 2700 kn. Naime toliko stoji isprobavanje haljina u njezinom dućanu u Kini

To je prvi i jedini dućan vjenčanica koji je Wang otvorila u Šangaju pa nije ni čudo da mladenke mjesecima unaprijed upisuju termine samo da bi isprobale njezine modele. U zemlji u kojoj 10 milijuna ljudi godišnje ulazi u brak, a industrija za vjenčanja vrti 8,5 milijardi funti, Vera Wang odlučila je uzeti dio kolača. Kako bi zaštitila svoje vrijedne haljine, samo za isprobavanje naplaćuje vrtoglavu svotu.


Činjenica da u zemlji iz koje dolaze njezini roditelji najpoznatija dizajnerica vjenčanica samo za isprobavanje haljina traži 300 funti podigla je prašinu među lokalnim stanovništvom, koje je u nevjerici jer za te iste usluge u drugim zemljama Wang navodno ne naplaćuje ništa. Lokalne novine kritiziraju njezin potez posebno zato što je Wang prva generacija američkih Kineza čiji su roditelji rođeni upravo u Šangaju.

Mediji ogorčeno pišu da se u njezinim dućanima diljem svijeta mladenke 'podmićuju' vinom, no Wang očekuje da mladenke u Kini 'podmićuju' nju.