ČOKOLADNI MOUSSE

Je li moguće da postoji desert koji ne deblja?

28.02.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Otkrivamo vam kako sami možete pripremiti slasni desert koji je zdrav i ne deblja

Sirova hrana sve je popularniji prehrambeni trend u svijetu koji podrazumijeva konzumiranje namirnica u njihovu što prirodnijem stanju. Ako ste pomislili da takav način prehrane ne uključuje deserte, prevarili ste se.

Otkrivamo vam jedan od najukusnijih sirovih deserta koji je zdrav, ali i ne deblja pa ga smiju konzumirati i oni koji žele smršavjeti. Riječ je o vrlo ukusnom čokoladnom mousseu koji je jednostavno pripremiti, a recept dolazi iz kuharice 'Snaga sirovog' Lene i Darka Jurića u izdanju Planetopije

Za taj slasni desert potrebne su vam sljedeće namirnice: avokado, agavin sirup ili med, kakao u prahu, vanilija u prahu, malo cimeta i kokosov maslac. Nabrojanih namirnica ne morate se slijepo držati, odnosno ako vam neke nedostaju, možete ih zamijeniti drugima koje će obaviti potrebnu ulogu.

Dakako, treba vam i sokovnik (blender) jer se namirnice ne kuhaju i ne peku, nego samo miksaju. Sam postupak pripremanja zapravo je vrlo jednostavan i svodi se na miksanje, a više detalja o načinu pripreme i izboru namirnica, pogledajte u našem videoprilogu.