KOD OPRAH

Jay-Z: 'Tata me napustio zbog droge'

25.09.2009 u 15:30

Bionic
Reading

U emotivnom razgovoru s Oprah Winfrey, Jay-Z otkrio je kako ga je u djetinjstvu otac napustio

Otac Jay-Z-ja, Adnes Reeves, otišao je od kuće kada je reperu bilo 11 godina te nisu razgovarali do 2003, kada je umro.

'Dok odrastate, otac vam je uzor. Prepustio sam mu se potpuno, stavljao ga na pijedestal, a on me razočarao. Nikad više nisam htio osjetiti tu bol. Bio sam ljut cijeli život, hladan i povučen jer se nisam htio zbližiti ni s kim. Tako je bilo dok nisam razgovarao s ocem četiri prije njegove smrti', ispričao je suprug Beyonce Knowles.Iako je saznao da mu otac živi kod bake, Jay-Z nije kontaktirao s njim dok njegova majka Gloria nije inzistirala na tome. Reperu je bilo čudno kako ne može pronaći ljubav i biti s nekim u vezi, a majka mu je rekla kako je potrebno da riješi odnos s ocem.

'Kada je mama dogovorila sastanaka mislio sam da neće doći i prvi put se nije pojavio, no drugi put je i tada sam mu ispričao kako sam se osjećao onog dana kada je otišao. Prvo se pokušao izvlačiti riječima da sam znao gdje živi i da sam mogao doći, no na kraju je ipak priznao da je njegova odgovornost bila viđati svoje dijete', otvorio je dušu Jay-Z.

Reper se zbližio s ocem kad je prihvatio razloge zbog kojih ga je napustio. Naime, mlađeg brata Jay-Z-jeva oca izboli su do smrti i on je živio u nadi da će pronaći dvojicu napadača i ubiti ih. Često bi ih noću išao tražiti, a na kraju se počeo drogirati jer nije mogao podnijeti tu situaciju.

'Razumijem da je moj otac zbog konzumacije droge postao druga osoba koja je izgubila smisao za realnost. Kad smo se sreli, bio je jako loše. Jetra mu je bila uništena i znao je da će, ako nastavi piti, umrijeti, no unatoč tome - pio je', ispričao je reper koji je ipak zahvalan što je razgovarao s ocem jer mu je to uvelike pomoglo da oslobodi osjećaje i upozna Beyonce s kojom je danas u braku.