JULIANNE MOORE

Izrez koji obožavamo: Jedini trend koji laska svim ženama osvojio je 63-godišnju oskarovku

15.01.2024 u 14:25

Julianne Moore

Izvor: Profimedia / Autor: Alberto E. Rodriguez / Getty images / Profimedia

Bionic
Reading

Gola ramena kao modni detalj bezvremenski su hit koji svakoj kreaciji daje posebnost i finu dozu seksepila

Poput topova s bretonskim prugama, traperica širih nogavica ili balerinki, topovi i pletiva lađa izreza ovratnika omiljeni su komad u ormarima chic Francuskinja.

Još 50-ih i 60-ih godina s puno stila i u brojnim prigodama nosila ih je francuska modna ikona Brigitte Bardot, po kojoj danas nose i ime. Osim u dnevnoj varijanti, odlično funkcioniraju i u večernjoj, što je ovih dana na crvenom tepihu dokazala oskarovka Julianne Moore.

Prednost topova i pletiva bardot izreza je u tome što ga je moguće podesiti, a stvara horizontalnu liniju koja ističe figuru te stavlja naglasak na ramena, vrat i glavu.

Trend golih ramena univerzalno je laskav iz jednostavnog razloga što sva ramena izgledaju dobro, a to je uostalom dio tijela koji nikad ne stari, kako tvrdi legendarna američka dizajnerica Donna Karan.

'Zašto ne biste pokazale ramena! To je vjerojatno jedini dio ženskog tijela na kojem se nikad ne debljamo. Zato ih slobodno pokažite. Kad sam jednom prigodom nosila kreaciju s golim ramenima, svi su me kritizirali. Ali kasnije su se u tome pojavile Liza Minnelli i Hillary Rodham Clinton izazvavši pravu modnu senzaciju', svojedobno je izjavila.

Posljednjih mjeseci 63- godišnja Moore redovito se može ugledati u komadima s potpisom talijanske Bottega Venete, što je i ovoga puta bio slučaj.

Detalj golih ramena istaknula je na zabavi uoči dodjele BAFTA-inih nagrada, sa crnim topom koji je nosila uz dugu suknju sive boje.

Detalj proreza po sredini, osim što je olakšao defiliranje crvenim tepihom, otkrio je klasične salonke u špic, a cjelokupan look zaokružen je zlatnom ogrlicom brenda Cartier.

Za ovo izdanje Julianne Moore, koja u novoj sezoni nagrada konkurira s Netflixovim filmom 'May, December', pobrinula se poznata stilistica slavnih Kate Young zaslužna za brojna zadivljujuća izdanja Moore na promo turneji spomenutog filma, a sada u novoj sezoni dodjele nagrada u Hollywoodu.

Osim izdanjem s Botteginim topom crne boje, detalj golih ramena Young je na Moore istaknula i na dodjeli Zlatnih globusa, sa raskošnom crvenom haljinom koja također stiže s potpisom poznate talijanske kuće.