MAKE UP IZNAD 50

Izdvojili smo pet najčešćih pogrešaka pri šminkanju zrele kože

06.07.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Dobro je poznata činjenica kako se struktura naše kože mijenja s godinama pa preparativna i dekorativna beauty rutina ne može biti ista i sa 20 ili sa 40 godina

Posve je normalno da u jednom trenutku moramo zamijeniti poželjna sredstva za smanjenje lučenja sebuma ili smirivanje neugodnih akni s anti-age preparatima koja sadržavaju retinol kako bismo potaknuli sintezu kolagena te tako bore učinili manje izražajnima.

No što je s make upom? Naime, velika većina dama iznad 50 radi nekoliko grešaka kada je u pitanju nanošenje šminke. Radite li ih i vi?

1. Pogreška: Više make upa bolje pokriva nedostatke

Ovo je potpuno pogrešno! Baš suprotno, jer više make upa u ovom slučaju znači i više bora na licu što velike količine šminke dodatno istaknu. Stoga je bolje našminkati se što prirodnije i izbjegavati teški make up jer on dodatno daje godine licu.

2. Pogreška: Puder s punim prekrivanjem

Vizažisti ističu da je prozračnija make up podloga puno bolja opcija za dame iznad 50. Laganija formula koja hidratizira i ne taloži se u porama i borama je odlično rješenje za zreliju kožu, a isto pravilo primijenite i kad se radi o izboru korektora. Primjerice, mnoge Francuskinje starije od 50 izbjegavaju puder jer se taj proizvod često fokusira čak i na najmanje bore na licu i brzo čini kožu neprirodnom. Umjesto toga, fiksirajte vrlo laganu make-up podlogu jer ćete u protivnom izgledati starije nego što zapravo jeste.

3. Pogreška: Crna olovka za oči

Crna olovka za oči izgleda pregrubo i ima neugodnu posljedicu - taloži se u naborima što ne izgleda nimalo privlačno. Osim toga ima još jedan nepoželjan efekt: čini oči manjima, a ne izgleda nimalo laskavo jer tokom godina koža, te kapci se polako spuštaju prema dolje. Ukoliko ipak ne možete bez olovke na očima, odaberite smeđu ili sivu kajal olovku koju zatim pažljivo kistom razmrljajte za prirodniji izgled. Ovaj trik otvara pogled i oči izgledaju veće. Savjet: tamno sjenilo naneseno tankim kistom izgleda jednako dobro kao i tuš za oči.

  • +4
Jennifer Aniston Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK

4. Pogreška: Odabir tamnog ili svjetlucavog sjenila

Jako pigmentirano sjenilo za oči dodatno ističe bore i tzv. vranine noge oko očiju, pa pripazite. Vizažisti damama iznad 50 savjetuju izbjegavanje dramatično našminkanih očiju u smokey eyes stilu jer to oči čine manjima, a takav look dodaje godine. Savjet: Puno bolja opcija je sjenilo za oči u prirodnim 'nude' i svijetlosmeđim tonovima.

  • +3
Philippine Leroy-Beaulieu Izvor: Profimedia / Autor: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Abaca Press / Profimedia

5. Pogreška: Neredovita hidratacija

Dobro pripremljena koža ključna je za svjež i mladenački izgled stoga nikako nemojte zaboraviti na kvalitetne hidratantne kreme koja će nahraniti i hidratizirati lice. Bez obzira kakav make up nanesete to neće dobro izgledati ukoliko je koža isušena i nedovoljno pripremljena. Nanesite kremu na lice ujutro kao dnevnu njegu i navečer kao noćnu njegu i ne zaboravite ni na dekolte.