PRIJESTOLNICA JELA OD BUČA

Ivanić-Grad pretvoren u bučin grad

19.10.2015 u 17:15

  • +18

Bučijada

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Bionic
Reading

Proteklog vikenda Ivanić-Grad je bio prava prijestolnica jela od buča. 'Dođi, okusi i osjeti!' bio je dobar motiv za dolazak na poznatu manifestaciju Bučijada koja se održala već jedanaesti put

Ivanić-Grad ovih je dana zaista izgledao kao pravi bučin grad, od pozornice Bučijade, ukrašenih trgova i ulica, pa do delicija od ovog omiljenog jesenskog ploda na prodajno i izložbenim prostorom. Bilo je tu puno zabave i razonode, posebno za najmlađe, a buče svih vrsta i oblika nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Bogata i maštovita gastronomska ponuda bile je najbolje ogledalo ove jesenske priredbe, a malo tko je mogao odoljeti neizostavnoj bučnici, ali i drugim specijalitetima od buča.

Zagrepčani su u Ivanić-Grad stigli posebnim novim niskopodnim vlakom Bučko express, a trubači Bučijade dobru su atmosferu napravili već na zagrebačkom Glavnom kolodvoru pa se dobra atmosfera nastavila i putem do Ivanića.
Buča-kočija već je bila upregnuta i od ranih jutarnjih sati uveseljavale goste, baš kao i bučini klaunovi i žute dame iz davnina, ali i zanimljivi prikazi tradicijskih običaja u vrijeme berbe buča. Fotografiranje i selfie uz najveću i najmanju buču bili su samo neki od detalja koje su se mogli doživjeti na ovoj veseloj manifestaciji  s puno pjesme, plesa i slasnih zalogaja.