LJETNE OPASNOSTI

Ivana Kindl se za životinje znojila u autu

17.07.2015 u 13:16

Bionic
Reading

Pjevačica Ivana Kindl i njeni kolege IFEEL i Ribafish nedvojbeno su pokazali koliko je opasno ostaviti životinju u autu po ljeti

Paklene vrućine već su počele pa su pjevačica Ivana Kindl, hip-hop glazbenik IFEEL i novinar Domagoj Jakopović Ribafish imali dobar razlog da se usred vrućeg ljetnog dana, zatvore u automobil – željeli su osjetiti kako se osjećaju psi zatvoreni u vruće aute. Iako su prozori bili malo otvoreni, nije prošlo mnogo vremena prije nego što je iz automobila izašao Ribafish.

'Ne radite to ljubimcima, ne radite to životinjama, ne radite to nikome', uzviknuo je Ribafish po izlasku iz vozila.

Ivana Kindl i IFEEL izdržali su nešto manje od pola sata u usijanom automobilu, a kad su izašli, odjeća im je bila slijepljena uz tijelo od znoja. Istakli su da im je bilo teško te naglasili koliko je tek onda puno gore zatvorenoj životinji, koja ne razumije što se događa.

'Ivana, Ribafish i ja odlučili smo staviti se u poziciju psa ostavljenog u zatvorenom autu usred ljetnog dana i vidjeti koliko dugo možemo izdržati. Vjerujem da ljudi koji ostavljaju svoje pse u autu nisu svjesni koliko je to za njih opasno. Pogledajte video i bit će vam jasno koliko je to iskustvo strašno', rekao je IFEEL.


Ako mislite da vas pas može čekati u autu jer ćete samo kratko otići u trgovinu ili brzo nešto obaviti, riskirate da u samo nekoliko minuta temperatura u automobilu postane ubojita za njega. Psi se rashlađuju samo preko jezika i dahtanjem, tako da se njihovo tijelo u zatvorenom autu znatno brže zagrijava od našega. Čak i s blago otvorenim prozorima, psi mogu umrijeti u roku od pet minuta.

Pjevačica Ivana Kindl sudjelovala je u kampanji Prijatelja životinja protiv napuštanja životinja, pozivajući s jumbo-plakata, sa svojim mačkom Woodyjem, na savjesno skrbništvo i nužnost kastracije mačaka i pasa, kako bi se izbjeglo napuštanje neželjenih životinja te njihova patnja i smrt.

Hip-hop glazbenik IFEEL kroz svoje pjesme potiče na suosjećanje prema životinjama, a sudjelovao je u kampanjama protiv zlostavljanja životinja i ubijanja pasa u skloništima.

Pogledajte video redateljice Anite Nadj o iskustvu ovog trojca u vrućem automobilu, te nikada ne zatvarajte životinje u automobil i ne ostavljajte ih same na vrućinama! Omogućite životinjama, koje također moraju trpjeti ljetne vrućine, stalan pristup svježoj vodi i da na raspolaganju imaju dovoljno hlada!