ZA TRENDI LOOK

Imate tanku kosu? Evo koje su boje savršene za vas, a koje trebate izbjegavati u širokom luku

26.04.2022 u 11:59

Bionic
Reading

Proljeće je već stiglo i ako još niste raspoloženi za odlazak 'pod škare', imidž možete osvježiti i dobro pogođenim nijansiranjem koje vas doista može potpuno transformirati

Dobro je poznato to da, osim šišanja, pametno izvedeno nijansiranje može u konačnici dati izgled bujnije i ljepše kose koja će privlačiti poglede.

Ako i vi muku mučite s tankom kosom koja naprosto vapi za volumenom, prema riječima britanske frizerke Erice Conan iz ColorProofa, nekad uvriježeno pravilo da se za ovaj tip kose preporučuju ultra svijetle nijanse naprosto više ne vrijedi.

SVI SU JE GLEDALI

Odličan izbor Sofije Vergare: Zanosna Kolumbijka očarala u nijansi koja ne pristaje dobro samo plavušama

Pogledaj galeriju

'Očuvanje prirodnog tona ključno je za održavanje zdravog gušćeg izgleda kose', objašnjava Conan. Zapravo, ona smatra da sve dok se koriste prave metode, nijanse iz svake obitelji boja mogu se uzeti u obzir i za tanku kosu.

Kako bi i ona zasjala, važno je pronaći savršenu nijansu koja može potpuno promijeniti izgled.

Tanka kosa sklona je pucanju vrhova i pretjerano vezanje u punđu ili rep može pogoršati situaciju, stoga birajte npr. scrunchieje ili gumice od prirodnih tkanina koje su nježnije u odnosu na one od plastike ili gume i koje se lako mogu zapetljati u kosi.

Umjesto jedne boje, birajte nekoliko sličnih tonova

Prilikom odabira boje prva stvar o kojoj trebate razmišljati razina je održavanja koju možete pratiti. 'Klonite se jednolične boje ako niste u mogućnosti posjećivati ​​frizera dovoljno često kako bi izgledala svježe', kaže Conan. Isprana jednolična boja privlači mnogo više pozornosti na manje poželjne karakteristike tanke kose, nego nekoliko različitih tonova. Ako ste prirodno plavokosi, pripazite ako se bojite u tamnije tonove. 'Kako vaša prirodna boja počne rasti, korijen će izgledati dramatično svjetlije čak i ako je bio samo nekoliko nijansi tamniji od vaše prirodne boje', dodaje.

Izbjegavajte oštar kontrast između boje korijena i ostatka kose

Conan upozorava da oštar kontrast koji naglašava korijen nikad nije dobra ideja. 'Zamolite frizerku da oboji korijen tako da se stvori dubina. Na taj način kosa će dobiti dodatnu dimenziju i izgledat će lijepo i kad počne izrastati', savjetuje ona.

Savjet: Prilikom češljanja ili četkanja trebate biti posebno pažljivi pri raspetljavanju i nikada ne provlačiti češalj ili četku kroz zapetljanu kosu.

Strateško raspoređivanje pramenova

Dodavanjem više tonova i korištenjem različitih tehnika bojenja kosa može izgledati gušće i punije. 'Možete odabrati bilo koju boju i postići prekrasan višetonalni izgled koji daje potrebnu gustoću', kaže Conan. Istaknuto uokvirivanje lica, blonde babylights i tehnike farbanja poput balayagea samo su neke od opcija koje mogu dobro funkcionirati.

Držite se podalje od dramatičnih promjena boje

Nijanse koje su previše udaljene od vaše prirodne boje kose treba izbjegavati. Ako se držite prirodnih tonova, smanjujete rizik da svjetliji ili tamniji korijen izgledaju previše upadljivo.