DETALJI ČINE STIL

Ideja za svečani look: Ovaj retro ukras dat će svakoj pa i najobičnijoj frizuri glamuroznu notu

24.12.2021 u 08:52

Bionic
Reading

Mašne u kosi sve češće viđamo na crvenim tepisima, profilima poznatih zvijezda Instagrama i TikToka, pa ako razmišljate o nekoj svečanoj frizuri za predstojeće blagdane nećete pogriješiti s ovim retro ukrasom

Nedavno je ovaj cool dodatak u klasičnoj crnoj varijanti u svoj svečani look odlično uklopila i Lily Collins, na premijeri druge sezone Netflixove serije 'Emily u Parizu' gdje je blistala u neobičnoj mini haljini.

Osim lijepe glumice, ovaj su modni dodatak koji će svakoj frizuri dati posebnu, svečanu notu, uspješno isfurale i Anya Taylor-Joy, Zoë Kravitz i Ariana Grande.

Lily Collins Izvor: Profimedia / Autor: Phillip Faraone / Getty images / Profimedia

I bez panike, nećete izgledati poput školarke jer ovaj cool accessoire izgleda vrlo sofisticirano i glamurozno primjerice u kombinaciji s elegantnom malom crnom haljinom ili svjetlucavim topom i hlačama.

Mašnu dodajte visokom ležernom repu ili polurepu, a čak i ako imate kraću kosu iskoristite je kako biste svojem bobu ili pixie frizuri dali blagdansku vibru.

Evo nekoliko cool ideja za svečane stilove koji uključuju mašnu:

Svjetlucava ili svilena mašna u valovitoj kosi

Velika mašna za kosu izgleda posebno lijepo na raspuštenoj, dugoj kosi. Da biste to učinili, jednostavno malo uvijte dužine (npr. uvijačem ili peglom za kosu) i skupite dva pramena na lijevoj i desnoj strani vrha glave te pričvrstite mašnu.

Boho chic s mašnom

Neka vas za ovaj look inspirira kraljica crvenog tepiha Lily Collins. Prvo kosu posprejate sa slanom vodom kako biste joj dali volumen i podignite je. Ležerna punđa retro stila odlično funkcionira s elegantnim odjevnim kombinacijama, poput fancy haljina od čipke ili glamuroznih satenskih bluza.

Oversized mašna u kosi

Velika mašna doista privlači poglede i vrlo je efektan modni dodatak. No budite oprezni: ostatak odjeće neka bude što je moguće više minimalistički. Nemojte pretjerivati ni s frizurom pa se suzdržite od previše uvojaka, tapiranja, drugih dodataka... Ležeran niski rep s velikom mašnom itekako je efektan i glamurozan dodatak svakom stajlingu.