After Eleven

Iako je po profesiji ekonomist, oduvijek ju je privlačila umjetnost i kreativnost i zato se uputila u tom pravcu

23.01.2020 u 15:22

Bionic
Reading

Ozbiljniji angažman u izradi nakita započinje 2011. godine nakon što završava školu za Oblikovanje suvremenog nakita. Od tada radi na stalnom usavršavanju različitih tehnika poput radionice epoksi smole

Profesionalno usavršavanje nastavila je u Londonu gdje joj je u fokusu bila tehnika lijevanog nakita. Različite tehnike proizvodnje rezultiraju različitim stilovima nakita. Svoju inspiraciju spontano crpi iz prirode, njezine raznolikosti oblika, struktura, materijala i boja.

Vrlo je inspirativan i sam proces izrade gdje se ponekad početna ideja transformira u neki sasvim drugačiji završni proizvod. Ponekad stvara svoja djela iz nestandardnih materijala i voli kombinirati sirove, ručno oblikovane oblike sa suptilnim detaljima. Voli eksperimentirati što obično donosi iznenađujuće rezultate. Nikad ne ograničava karakter svojih radova tijekom faze dizajna. Sav nakit izrađen je u potpunosti ručno i obično u samo jednom unikatnom komadu, a ne u seriji, mada se može dogoditi da stvori seriju na određenu temu. ˇ"Sva djela rađena su s ljubavlju, strašću i pokojim malim živčanim slomom u dane kada ruke ne slušaju...to su ti ćudljivi putevi kreativnosti." kaže Vesna.

Svoje radove prodaje u galeriji PMS u Tkalčićevoj ulici 61 i na etsy stranicama na linku.