CARTIER LOVE

I nakon 50 godina ova je narukvica najpoželjniji modni detalj

28.01.2019 u 14:57

Bionic
Reading

Takozvana Love narukvica brenda nakita i satova Cartier svijetu je prvi put predstavljena prije 50 godina, a još uvijek je iznimno popularna i jedan od najtraženijih luksuznih predmeta na svijetu

Prema istraživanju Google Trendsa posljednjih pet godine termin 'Cartierova Love narukvica' i dalje se nalazi na vrhu liste, a značajniji porast u pretraživanjima dogodio se u prosincu prošle godine što nimalo ne čudi s obzirom da je riječ o mjesecu darivanja.

Od rujna prošle godine, analitičari tvrtke Interbrand Cartier su rangirali kao jedan on najboljih svjetskih brendova, s kompanijinim Love narukvicama koje i dalje ne gube na relevantnosti.

S mnoštvom holivudskih zvijezda, starijih i mlađih generacija, koje često nose i po nekoliko Love narukvica na rukama, lako je zaključiti zašto su i dalje popularne među kupcima usprkos cijeni višoj od 25 tisuća kuna.

Nalik kultnim torbicama Birkin s potpisom luksuzne francuske kuće Hermes, Cartierove Love narukvice smatraju se isplativom investicijom o čemu dovoljno govori podatak da vintage modeli danas dostižu cifru i do 60 tisuća kuna.

Legenda

Kada zavirite u svijet Cartierove Love narukvice, shvatit ćete da je okružena legendom. Izvorno dizajnirana 1969. godine, ova kultna narukvica inspirirana je pojasom nevinosti. Do danas da biste ju stavili i skinuli s ruke morate koristiti pripadajuči odvijač.

'Ono što moderni ljude žele je simbol ljubavi koji izgledaju polutrajno ili barem zahtijevaju uklanjanje. Uostalom simboli ljubavi trebali bi sugerirati vječnu kvalitetu', izjavio je Cartierov dizajner Also Cipullo kada je svijetu prvi put predstavio narukvicu Love.

Postoje i drugi romantični aspekti koji okružuju ovaj kultni nakit. Kada je narukvica Love prvi put puštena u prodaju, Cartier ih je odlučio prodavati isključivo parovima koji bi si zatim međusobno darivali odvijače. Ovaj poznati brend nakita i satova svoje narukvice Love darovao je tada najpoznatijim holivudskim parovima poput Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, a modna biblija Vogue svojedobno je izvjestila kako su pojedine njujorške bolnice imale Cartierove odvijače za narukvicu Love u slučajevima kada bi ju morali ukloniti s ruke pacijenta.

Hermesove torbice Birkin, klasične Chanelove torbe s metalnim remenom i prtljage s potpisom Louis Vuitton, prepoznatljive Cartierove narukvice Love smatraju se statusnim simbolom i bezvremenskim modnim detaljem.