tportal testira

Hvalospjeve na račun Mime'sa čuli smo i ranije, a sad nam je jasno zašto im se gosti uvijek iznova vraćaju

17.11.2023 u 11:20

Bionic
Reading

Kroz serijal tekstova 'tportal testira' predstavljamo restorane o kojima se govori, a prvi koji smo posjetili je Mime's, smješten na Vrbanima, koji se u samo dvije godine prometnuo u jedan od najboljih restorana u gradu, za koji se uvijek traži stol više

Čim uđete u Mime's, jasno vam je da ste došli na mjesto koje ćete dugo pamtiti. Raskošno uređen interijer, obogaćen primamljivim mirisima talijanske kuhinje, sjajan je spoj topline i glamura koji osvaja na prvu - baš kao i jela koja će zadovoljiti i one najizbirljivije.

Iako biste ovakav vrhunski restoran možda prije očekivali u samom centru metropole, Mime's trattoria smještena je na zagrebačkim Vrbanima, u Lopatinečkoj ulici, što je čini savršenom opcijom za stanovnike zapadnog dijela metropole. No njena ponuda itekako je vrijedna dolaska iz svih dijelova grada, a dodatna pogodnost je i veliki besplatan parking u neposrednoj blizini, koji će to uvelike olakšati.

Kada je riječ o ponudi jela, vrijedi istaknuti da je ovaj restoran jedno od rijetkih mjesta u kojem možete iskusiti autentičnu talijansku kuhinju - od vrhunskog carpaccia, preko originalnih rižota i tjestenina, do pravih talijanskih pizza.

Uz to, na izbor imate bogatu ponudu vina, iz koje će vam iznimno ljubazno i stručno osoblje lako pronaći najbolji izbor koji se stapa s vašim jelima.

Upravo nam je profesionalnost ugodnog i nasmiješenog osoblja bila 'prvi plus u bilježnici' jer smo, usprkos gužvi tipičnoj za ovaj restoran, odmah po dolasku dočekani raširenih ruku i bez čekanja smješteni za stol pokraj velike staklene stijenke.

'Jeste li uvijek ovoliko popunjeni', pitali smo konobaricu Zoranu nakon što smo sjeli za svoje mjesto, sretni što smo unaprijed rezervirali stol za dvoje.

'Da, kod nas se uvijek traži mjesto više pa je preporuka rezervirati stol u kojem god terminu dolazili. No čak i ako svratite bez rezervacije, uvijek se trudimo pronaći vam ugodno mjesto na kojem možete pričekati dok se ne oslobodi prvi slobodan stol', pojašnjava ljubazna Zorana pa nam daje preporuku za aperitiv i donosi jelovnik čija ponuda momentalno otvara apetit.

Iako nam nije običaj uzimati dva predjela, jednostavno se nismo mogli odlučiti samo za jedno pa smo naručili izbor talijanskih sireva s džemom od smokve i orašastim plodovima te bruschette paradiso.

I dok nas je spoj sirne plate sa slatkastim džemom, tostiranim lješnjacima i slasnim domaćim kruhom po običaju oduševio, bruschette s confitiranom rajčicom, sirom Stracciatella di Bufala i tijestom za pizzu bile su posebno iskustvo, puno više od predjela, te ga već sada jedva čekamo ponoviti.

Slatke brige izazvao je izbor glavnog jela, koji se kreće od vrhunski pripremljenih riba, preko ragua i raviola i raznih jela od mesa, pa sve do pizze s originalnim talijanskim sastojcima.

Nakon podosta razmišljanja, odlučili smo se za pollo arrotolato i T-bone steak, a oba jela ispala su - pun pogodak. Naime pileći file punjen kozjim sirom i pistacijom, s redukcijom soka cikle i umakom od fermentiranih peperoncina te kroketima od krumpirima, bio je podjednako vizualno raskošan, koliko i okusom neodoljiv. Mekana i sočna piletina s blagim i aromatičnim punjenjem savršeno se stapala s umacima, a hrskavi kroketi stvarali su užitak od baš svakog zalogaja.

Teleći T-bone steak također se pokazao kao odličan odabir, posebno u kombinaciji s umakom od zelenog papra, koji mu je dao dodatnu sočnost, te s vrhunski pripremljenim dehidriranim krumpirićima i slasnim glaziranim povrćem.

Sve smo zasladili sezonskim kolačem tartom te se oduševili spojem hrskavog biskvita, tankog kiselkastog sloja voćnog premaza i bogate kreme od kestena. Uz to smo kušali tiramisu, koji je u savršenom omjeru obilovao kremom, biskvitom i kavom, a 'začinjen' je serviranjem u chic prozirnu šalicu.

Hvalospjeve na račun Mime'sa čuli smo i ranije, no tek kad smo osobno kušali ova autentična talijanska jela, postalo nam je jasno zašto se njihovi gosti vraćaju iznova i iznova.

Bilo da ste u potrazi za ekskluzivnim mjestom za spoj ili poslovni sastanak ili restoranom koji vam pruža baš sve za obiteljska okupljanja i svečanosti, Mime's se u tek dvije godine postojanja s dobrim razlogom nametnuo kao savršena opcija koja pruža nezaboravno gurmansko iskustvo.

@gostiona Mime's je jedno od ugodnijih mjesta s prefinom hranom. U idućim videima ću vam više reći o samoj hrani, pa stisni taj follow 👌#mimes #trattoria #vrbani #gostiona #gostionajenacinzivota #CapCut ♬ original sound - Gostiona by Slaven