'O HOKEJU I MEDVJEDIMA'

HTV-ova novinarka uz supruga uživala u kinu

12.09.2014 u 14:16

  • +21

Zagrebački Medvjedi u kinu Europa

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRiredba

Bionic
Reading

Brojna poznata lica četvrtak navečer provela su na zagrebačkoj premijeri filma 'O hokeju i Medvjedima'

Sinoć je u prepunoj dvorani zagrebačkog kina Europa prikazan dokumentarni film 'O hokeju i Medvjedima' redatelja Josipa Ivančića i Radoslava Jovanova Gonza. Osim hokejaša Medveščaka, zagrebačku premijeru nije propustila ni ljubiteljica sporta, novinarka Mirna Zidarić koja je u kino povela supruga Igora.

Brojna poznata lica poput Vinka Brešana, Antonija Nuića, Borisa T. Matića, Nike Fleiss, Siniše Cmrka i Asje Petersen uživali su u filmu koji se snimao od 2009., a govori o uspjesima zagrebačkog hokeja kroz priču o KHL-u Medveščak Zagreb, od njegova osnivanja 1961. sve do danas.

Film je nastao u produkciji Propeler Filma te koprodukciji Al Jazeere Balkans i Zagreb Filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Režiju i kameru potpisuju Josip Ivančić i Radislav Jovanov Gonzo, koji uz Antonija Nuića potpisuju i scenarij filma. Producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur, a montažeri Ana Štulina i Andrija Gvozdić Michl. Na redovnom repertoaru kina bit će od petka, 12. rujna.

Nakon projekcije filma, predstavljena je i knjiga 'Medveščak u KHL-u, najbolje fotografije iz prve KHL sezone' fotografa Igora Šobana kojeg su 'ledeni' trenuci i naveli da objavi svoju prvu knjigu fotografija.

I film i knjiga uvod su u veliko otvaranje druge KHL sezone zagrebačkih Medvjeda koja počinje u nedjelju, 14. rujna utakmicom protiv ruskog Sjeverstalja Čerepoveca.