mnogi su ostali iznenađeni

HRT objasnio zbog čega su film 'Vlak u snijegu' označili neprimjerenim za djecu mlađu od 12 godina

26.12.2021 u 14:13

Bionic
Reading

Oznaka je na ekranu, poručili su s HRT-a, završila greškom

Nakon što je na Božić HRT na drugom programu emitirao film Vlak u snijegu s oznakom 12 - koja daje na znanje gledateljima da je film neprimjeren za djecu mlađu od 12 godina - nacija je ostala zbunjena i postala je to gotovo pa tema dana. Pogotovo je bilo 'vruće' na Twitteru, gdje su se mnogi pitali što je uredništvu HRT-a da tako označava kultni dječji film Mate Relje iz 1976. godine, snimljen prema romanu (također za djecu) Mate Lovraka.

Danas su, pak, s HRT-a portalu Index objasnili svoj potez.

Oznaka je na ekranu, rekli su tom portalu, završila greškom.

'Prigodom kopiranja predikatnih oznaka iz programske baze dječjeg filmskog programa HTV-a na server HRT-a došlo je do te nenamjerne pogreške u dobnoj oznaci sinoćnjeg dječjeg filma Vlak u snijegu. Stoga se HRT ispričava svim gledateljima, a pogotovo roditeljima i djeci, te vam još jednom želi svima sretne božićne i nadolazeće novogodišnje blagdane, a najmlađima vesele i vedre dječje školske praznike, za koje je HRT također pripremio bogat prigodni dječji filmski i animirani program', napisali su s HRT-a portalu Index.

Podsjećamo, prema pravilniku HAVC-a, kategorija 12 označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

Izvor: Društvene mreže